Utsidan

Mycket är sig likt från tidigare generationer av P180-serien. Ett par extra luftintag har tillkommit i dörren som täcker frontpartiet och den karaktäristiska fläktkanalen på taket har slopats.

De främre I/O-portarna är placerade på chassits högra sida, strax under ett nyckelhål som gör det möjligt att låsa dörren. Strax ovanför nyckelhålet ser vi lysdioden som lyser med blått sken när datorn igång. I övrigt ser vi en E-SATA-kontakt, två USB 2.0 samt in- och utgångar för ljud.

Den vänstra sidoplåten är helt slät och saknar precis som föregångarna ventilationsöppningar. Observera dock luftintagen som löper längs med sidan på frontpartiet. Dessa har blivit större från föregående generationer för att förbättra luftflödet.

Samma sak gäller den högra sidoplåten. Det yttre skiktet av sidoplåtarna består av ett tunt lager aluminium.

Baksidan av chassit är i stort sett en exakt kopia av föregångaren P182. Skillnaden vi noterade var att PSU-plåten på P183 inte är perforerad vilket den är på P182. Plåtarna som täcker platserna för expansionskort är perforerade för ökad ventilation. Vi ser också två öppningar avsedda för vattenkylning. Observera att den vänstra sidoplåten (sett framifrån chassit) hålls på plats med två svarta tumskruvar medan den högra är fastsatt med tre vanliga skruvar.

Den bakre 120-millimetersfläkten täcks utav ett galler som är stansat direkt ur plåten. Allra högst upp ser vi två små reglage som används för att ställa in rotationshastigheten på de två 120-millimeterfläktarna som ingår. Hastigheten kan ställas i tre steg: låg, medel och hög. P183 stödjer även Antecs nya formfaktor för nätaggregat – CPX.

I den bakre delen av takpartiet hittar vi den andra 120-millimeterfläkten. Fläkten täcks utav ett fläktgaller med bikake-mönster. Takpartiet är tillverkat helt i stål till skillnad från sidoplåtarna och har en mer grov yta.

Undersidan på P183 bjuder inte på några överraskningar, likt föregångarna saknas ventilationsöppningar.

Fötterna är tillverkade i mjuk gummi. Observera luftintaget under frontpartiet.