Razer Naga: Specifikationer

Namn

Razer Naga

Knappar

17

Skrollhjul

Ja, vertikalt

Sensortyp

Laser

Rörelseupplösning

5 600 DPI

Anslutning

USB

Max acceleration

Ingen uppgift

Max fart

200 tum/sekund

Uppdateringsfrekvens*

1 000 Hz

Minne

Nej

Fötter, material

Teflon

Designad för vänsterhänta

Nej

Kabellängd

1,5 meter

Garanti

Ingen uppgift

* Kallas även polling rate.

När vi plockar upp Naga inser vi att det definitivt inte är någon vanlig mus som Razer har producerat. Såväl formen på musen som tumknapparna ger intrycket att Razer tänkt lite ”out of the box”. Naga är rätt olik många andra möss genom att både framdelen och bakdelen är större än mellanpartiet, åtminstone om man bortser från fingerplattformen på höger sida.

Musen lutar rätt mycket åt höger. Baksidan är rundad och har ingen klassisk ”sluttning” som många andra spelmöss har. Rättare sagt har den en sluttning, men denna avslutas på mitten för att sedan gå lutande inåt igen.

Högersidan på musen har en plattform för ringfingret samt ett bra grepp för lillfingret. Detta gör att man känner att man har god kontroll över musen och återfinns även på andra prisade möss som Steelseries Ikari.

Razer har ett rätt trögt skrollhjul men det känns mycket stabilt. Det stödjer inte horisontell skrollning men för spel ser vi nästan bara detta som en fördel då hjulet i annat fall kan kännas sladdrigt. På denna bild ser vi också den något annorlunda formen på musen. Razer har även sina klassiska knappar som nästan är horisontella vid slutet. Huvudknapparnar har även skåror för att de ska passa fingrarna så bra som möjligt.

Det som kännetecknar Naga är helt klart vänstersidan. Musen marknadsförs som en MMORPG-mus för personer som spelar World of Warcraft, Aion eller klassiker som Anarchy Online. I sådana spel används ofta många knappar på tangentbordet för att utföra makron, specialattacker och så vidare. Genom att utrusta Naga med inte mindre än tolv stycken tumknappar kan man fria upp knappar på tangentbordet och samtidigt snabbare komma åt exempelvis makron.

Knapparna kan se obekväma ut att hålla i, men faktum är att Naga inte har mindre bekväma tumknappar än andra möss.

Naga har istället för flera olika fötter en sammanhängade fot i teflon som går runt hela musen.

Kontakten med datorn sker via en guldplätterad USB-kontakt som har en uppdateringsfrekvens på 1 000 Hz. Själva guldplätteringen gör normalt dock ingenting för att förbättra signalen, som vi tidigare påpekat.

USB-sladden är rejäl och klarar av hårda stötar och stick.