Utsidan

Till skillnad från storebror GS1000 är MS1000 bara tillverkad av stål och plast – ingen aluminium. Förutom själva stommen är sidoplåtarna tillverkade i stål. Hela frontpartiet, inklusive luckorna som täcker hot swap-burarna är tillverkade i plast. Luftintag i frontpartiet sker vid den nedsänkta ytan på vardera sida om 5,25-tumsplatserna samt i nederkant på varje lucka.

Den vänstra sidoplåten är helt slät och saknar ventilationsöppningar. Mitt på sidoplåten ser vi företagets logotyp med undertexten "Cool innovations". Längst bak på sidoplåten är ett handtag placerat för att lättare kunna öppna chassit.

Den högra sidoplåten skiljer sig inte från den vänstra i annat avseende än att den är spegelvänd.

Längst fram på takpartiet hittar vi startknappen som lyser blått då systemet är igång. Mellan luckan som täcker de främre I/O-portarna och startknappen är en liten grön lysdiod placerad som indikerar hårddiskaktivitet.
Bakom den perforerade ytan kan vi ana en av de två 120-millimetersfläktar som ingår.

Bakom luckan hittar vi in- och utgångar för ljud, två USB 2.0-kontakter, E-SATA samt knapp för omstart. Luckan är liksom resten av frontpartiet tillverkad av plast och känns tyvärr ganska plastig.

När vi rör oss vidare till chassits baksida ser vi ett numera vanligt upplägg med platsen för nätaggregatet längst ner. Plåtarna som täcker platserna för expansionskort är perforerade för ökad ventilation. Den andra utav de två 120-millimetersfläktarna är placerade i bakpartiet och suger givetvis luft ut ur chassit. I övrigt ser vi två öppningar för vattenkylning.

Här ser vi chassits undersida utan fötter monterade. Den bakre halvan av undersidan täcks utav ett galler i plast. För att plocka bort gallret måste först en skruv avlägsnas. Det är möjligt att göra detta även då fötterna är monterade.

Genom att plocka bort gallret går det att komma åt dammfiltret som är placerat under. Själva filtret är cirka 2 millimeter tjockt och tillverkat av plast. Vi ser också skruvhål för en 120/140-millimetersfläkt.

Fötterna monteras enkelt med hjälp av små plasthakar, de låses sedan på plats med en skruv. Själva kontaktytorna på fötterna är tillverkade av gummi.