Test: Call of Duty: Modern Warfare 2, HAWX

Infinity Wards senaste spel i den populära Call of Duty-serien har slagit ett antal säljrekord sedan lanseringen i November förra året, och det beräknas att över 15 miljoner exemplar har hittat ut till världens spelare. Spelet erbjuder en väldigt genomarbetad kampanj tillsammans med en av de största online-upplevelserna just nu. Vi använder här programmet Fraps för mäta en kort sektion av uppdraget "The Gulag". Upplösningen är ännu en gång 1920 x 1200 pixlar med fyra gångers kantutjämning.

Vi ser ännu en gång hur HD 5830 placerar sig något för nära HD 5770 för att stänga igen gapet upp till HD 5850 helt tillfredställande. Samtliga kort har dock inga problem med att hantera Modern Warfare 2 vid dessa grafiska inställningar.

HAWX

Tom Clancys HAWX är en arkadorienterad flygsimulator som utspelar sig i samma universum som exempelvis Ghost Recon och Rainbow Six. Spelet var tidigt ute med att stödja DirectX 10.1, vilket tidigare har verkat till AMD:s favör då Nvidia inte har haft stöd för detta uppdaterade grafikbibliotek. Efter ett antal drivrutinsoptimeringar har dock gapet stängts igen något. Vi håller oss till upplösningen 1920 x 1200 pixlar med fyra gångers kantutjämning.

Det bjuds inte på några direkta överraskningar här heller. HD 5830 ligger farligt ännu en gång farligt nära HD 5770 och lyckas inte riktigt med jobbet att stänga gapet upp till HD 5850. Nvidias senaste drivrutiner lyckas även putta GTX 285 förbi HD 5850.