DX11: Metro 2033

Ukrainska spelutvecklaren 4A Games bildades av en grupp människor som tidigare jobbat på det första Stalker-spelet hos GSC Gameworld. Den purfärska titeln Metro 2033 är företagets första spel och påminner till en viss del om Stalker där en mörk post-apokalyptisk värld målas upp. Spelet råkar även vara en av de tyngsta DirectX 11-titlarna att driva just nu, vilket till stor del beror på utvecklarnas höga ambitioner att skapa ett extremt detaljerat och visuellt slående spel.

Vi använder ännu en gång Fraps för att mäta prestandan, vilket görs en liten bit in i spelet på nivån "Chase". Vi valde att endast köra spelet i den lägre upplösningen 1920 x 1200 då prestandan i den högre var på tok för låg att mäta ordentligt. Med detaljnivån uppskruvad hela vägen har vi även aktiverat tesselering samt depth of field. Ovanpå detta används spelets mer eller mindre unika analytiska kantutjämning samt sexton gångers filtrering.

Som vi nämnde tidigare är Metro 2033 ett minst sagt tungdrivet spel vilket även syns i resultaten ovan. GTX 480 kan utan problem lägga sig ovanför HD 5870 med dryga 25 procent tillgodo. Skalningen med SLI och Crossfire är helt klart godkänd men ingen av konfigurationerna klarar dock av att hålla sig över 30 fps-strecket.