DX10: Far Cry 2

När Crytek gick sin egen väg och började arbeta på Crysis gick facklan istället över till franska Ubisoft att göra ett uppföljare till den populära förstapersons-shootern Far Cry. Far Cry 2 har egentligen inte mycket med sin föregångare att göra men delar åtminstone ambitionen att göra ett vackert spel som faktiskt går att spela på lite svagare system. Vrider man upp inställningarna kan dock även denna titel ge våra deltagare en god utmaning.

Ubisoft har varit trevliga nog att inkludera ett alldeles utmärkt program för att testa prestanda i Far Cry 2, vilket vi inte var sena att använda oss av. Både upplösningarna körs här i det absolut högsta läget "Ultra High" med fyra gångers kantutjämning samt sexton gånger filtrering.

Far Cry 2 verkar definitivt falla Fermi i smaken. GTX 480 springa förbi HD 5870 rejält med över 25 procent bättre resultat. Det är nästan att Nvidias nykomling är uppe och sniffar på de dubbla HD 5850-korten i Crossfire. Med två kort i SLI är skalningen mycket bra och det är endast HD 5970 i Crossfire som i vägen för segern.

I den lägre upplösningen lyckas GTX 480 dra ifrån HD 5870 ytterligare med strax över 30 procent bättre prestanda. Även SLI-resultaten ser bra ut där marginalen upp till Crossfire-kopplade HD 5970 minskar dramatiskt.