Datorer

22 artiklar i arkivet

Snabbtitt: Corsair One Pro

Corsair ger sig ut på nya jaktmarker med färdigbyggda speldatorer. Vattenkylda Corsair One Pro med Core i7-7700K och Geforce GTX 1080 under huven dyker in i testlabbet för en snabbtitt!

Snabbtitt: Minidatorn ECS Liva X

Kompakta datorer för hem- och kontorsbruk är rätt i tiden. SweClockers klämmer på ECS Liva X, en rejält krympt variant med Intel Celeron under skalet.

Asrock CoreHT 252B HTPC

För den som vill ta datorn till vardagsrummet är en renodlad HTPC i de flesta fall det bästa alternativet. SweClockers kontrollerar om purfärska Asrock CoreHT lever upp till kraven.

Zotac Zbox Blu-ray AD03 Plus

Tillverkaren Zotac är tidigt ute med en ny modell i serien Zbox som använder plattformen Brazos. SweClockers tar ytterligare en tur med AMD Fusion.

Paddytek Paddy-T

Surfplattor är en av årets stora snackisar och allt fler modeller dyker upp på marknaden. SweClockers provar på den svenska utmanaren Paddy-T med Intel Atom under skalet.

Snabbtitt på Asus UL30VT

Det är inte en netbook och inte heller en speldator, men väl någonting mitt emellan. SweClockers tar en titt på den kompakta arbetshästen Asus UL30-VT som innehåller en mycket intressant kombination hårdvara.

Shuttle SX58H7

Hög prestanda i litet format är tillverkaren Shuttles signum. SweClockers tar en titt på deras senaste skapelse SX58H7 - världens första SFF barebone för Core i7.

Aopen XC Mini MP45-BDR

Med Intels senaste styrkrets med integrerad grafik samt inbyggd Blu-ray-spelare är Aopen XC Mini MP45-BDR en välutrustad barebone som borde passa perfekt som bas för en liten HTPC. Häng med då vi testar chassit för att hitta dess styrkor och svagheter.

Jetway JBC200C91-230-B

Den strömsnåla Atom-processorn har på sistone blivit väldigt populär bland små billiga bärbara datorer. Nu har den även börjat dyka upp bland mindre stationära datorer och idag testar vi en datorlåda från Jetway som kommer komplett med moderkort och en Atom-processor på 1.6 Ghz.

Fujitsu-Siemens Amilo Pa-3553

Fujitsu-Siemens Amilo Pa-3553 är en bärbar dator i mellansegmentet med en intressant grafiklösning från AMD. Datorn har två grafikkretsar som jobbar ihop i Hybrid CrossfireX: HD3200 och HD3470. Följ med när vi testar datorn för att se hur bra lösningen fungerar i praktiken.

Fujitsu Siemens Scaleo Home Server 1900

Windows Home Server är Microsofts försök att ta servern ut från serverhallen och in i hemmen. Vi har testat Fujitsu Siemens Scaleo 1900 1TB, en server med 1 TB lagringsutrymme och massor av intressanta funktioner.

Asus Eee PC 1000H, MSI Wind och Acer One

Det hela började med en billig dator för tredje världen. Asus hängde på och skapade en liten, billig dator för vanliga användare. Det visade sig finnas stort intresse för dessa små billiga bärbara datorer och flera större tillverkare har hoppat på tåget. I detta test kontrolleras Asus nya Eee PC 1000H, MSI Wind, Acer One 110 samt 150.

Årets hetaste mediaspelare i stort test

Är du trött på att försöka hitta en film bland din stora DVD-samling eller att barnen repar din favoritfilm så du måste köpa den på nytt - igen? Då är det kanske äntligen dags att ta steget in i framtiden och digitalisera allt och lämna alla fysiska medier bakom dig. Vi har testat de hetaste och bästa mediaspelarna på marknaden idag så att du kan veta vilken som passar dina behov bäst.

Två bärbara för spelentusiaster

Under de tre senaste åren har bärbara datorer verkligen fått sitt definitiva genomslag. Redan nu säljs det fler bärbara datorer än stationära och en dator har nästan blivit ett naturligt tillbehör till mobiltelefonen. Vi skall idag titta närmare på två datorer som riktar sig till spelentusiaster som kräver datorer med bra mobilitet men samtidigt god spelprestanda.

Lenovo Thinkpad T60

Lenovo Thinkpad T60 är i första hand en dator som passar för affärsresenären eller den som helt enkelt vill ha en enkel dator utan alltför mycket finesser. Det kunde vi konstatera efter vårt test av den version av T60 som bland annat är utrustad med en Core 2 Duo-processor på 1,83 gigahertz.