Moderkort

56 artiklar i arkivet

Snabbtest: Överklockning av Intel Core i5-6500 med Supermicro C7H170-M

Nedlåsta Skylake-processorer får nytt liv när Supermicro låser upp överklockning via BCLK med sitt moderkort C7H170-M. Konceptet sätts idag på prov i SweClockers testlabb.

Moderkort med Intel Z97 för Mini ITX

Den överklockningsinriktade styrkretsen Intel Z97 finns även i små och välutrustade moderkort för formfaktorn Mini ITX. Nu anländer fyra nya modeller från Asrock, Asus, Gigabyte och MSI till SweClockers testlabb.

Intel Z97 – Fyra moderkort i mellanklassen

Lanseringen av Haswell Refresh följs av många nya moderkort med styrkretsen Z97. Nu är det dags att ta en närmare titt på fyra modeller i den populära prisklassen runt 1 300 kronor.

Intel X79 från Asus, Asrock, Gigabyte och MSI

Fyra moderkort med Intels påkostade styrkrets X79 hamnar under luppen när Jonas och Emil plockar fram videokameran och laddar testbänkarna med Sandy Bridge-E.

Asus F1A75-I Deluxe och Asrock A75M-ITX

AMD A-serien "Llano" med CPU och GPU på samma krets är en processor med potential i HTPC-datorer. SweClockers undersöker två passande moderkort i Mini ITX-storlek.

Asus Crosshair V Formula, Gigabyte 990FXA-UD7 och MSI 990FXA-GD80

Ridån går upp för sockel AMD AM3+ och SweClockers har tre entusiastinriktade moderkort med styrkretsen 990FX på plats i testlabbet.

Intel Z68 för Sandy Bridge

Intels nya styrkrets Z68 ger tillgång till både överklockning och processorns integrerade grafik. Dessutom tillkommer nya funktioner som SSD-cache och Lucid Virtu. SweClockers laddar testbänken med den senaste plattformen för Sandy Bridge.

Video: EVGA X58 SLI3

Påkostade moderkort med styrkretsen Intel X58 kryper ned i prisklasserna och EVGA hakar på tåget med modellen X58 SLI3. SweClockers tar en titt på ett nattsvart moderkort för Intel Core i7.

Video: Asus Rampage III Formula

Asus pressar priserna med moderkortet Rampage III Formula till Intel LGA 1366 som likt storebror Extreme ingår i den entusiastinriktade serien Republic of Gamers. SweClockers tar en titt på Asus senaste tillskott i klassen.

Gigabyte GA-H55N-USB3

Ett litet moderkort behöver inte innebära undermålig prestanda. Gigabyte GA-H55N-USB3 är en Mini ITX-modell som har plats för Intels senaste Core i5-processorer (LGA 1156) och fullfjädrade grafikkort.

MSI Big Bang Fuzion

Big Bang Fuzion kallas ett nytt moderkort från MSI där det är möjligt att kombinera grafikkort från både AMD och Nvidia i något som kan liknas vid Crossfire eller SLI. SweClockers testar den första modellen med kretsen Lucid Hydra.

Fyra moderkort med Intel P55

Intels plattform med styrkretsen P55 har gått upp som en raket på datorhimlen och blivit ett populärt val i mellanklassen. SweClockers undersöker fyra av de mest intressanta moderkorten på marknaden.

Nvidia Ion – Asus AT3N7A-I

Plattformen Nvidia Ion är en av årets stora snackisar. Med ett litet och billigt moderkort är det möjligt att bygga en fullfjädrad HTPC som inte bara kan svälja högupplöst video utan också enklare spel. Asus senaste modell får en omgång i testlabbet.

Fyra påkostade moderkort för AMD AM3

AMD Phenom II har fått upp farten bland entusiaster och DDR3-minne sjunker i pris. Vad passar då bättre än ett ordentligt test av moderkort med värstingstyrkretsen AMD 790FX och sockel AM3.

Asus Rampage II Gene

Trots att det har släppts en hel del moderkort till Core i7 är det få tillverkare som vågar bygga i det mindre Micro-ATX-formatet. Asus går emot strömmen och släpper en värsting som inte tummar på finesserna.