Nätverk

13 artiklar i arkivet

Air Live N.Mini

Den sägs vara den perfekta resekamraten för internetberoende teknikfetischister och världens minsta n-router. SweClockers testar Air Live N.Mini.

Sitecom Gaming Router 300N XR

Vi på SweClockers har fått möjlighet att testa en trådlös router som klarar upp till trehundra megabit per sekund. Tillverkaren säger att den klarar över trettiotusen simultana anslutningar och dessutom får spel att inte lagga. Häng med på ett test av årets värstingrouter!

Netgear WNDR3300 och WNR3500

Snabba trådlösa routrar är på god väg att ta över marknaden. Med upp till 300 megabit i sekunden har 802.11n möjligheten att imponera, och med det ”störningsfria” 5 GHz-bandet finns det mer att hämta. Häng med när SweClockers undersöker två alldeles färska routrar från Netgear.

D-Link DIR-855

Dagens routrar bjuder på massor av finesser. Det handlar om allt ifrån skyhöga överföringshastigheter till filtrering, trafikkontroll och stöd för den nya trådlösa standarden 802.11n. Följ med när SweClockers testar den senaste värstingroutern från D-Link.

Sex routrar under femhundringen i stort test

Marknaden svämmar över med routrar från olika tillverkare och den ena är billigare än den andra. I detta test har vi kollat på kollat på sex routrar under femhundringen och hårdtestat för att se vad de går för.

Belkin N1 Vision

Belkins nya trådlösa router är en intressant liten pryl för alla som går i nätverkstankar. Med 300 megabit per sekund och en funktionsrik LCD-display hoppas tillverkaren charma entusiasterna, men vad döljer sig innanför det glatta skalet? Följ med när SweClockers undersöker finesserna på djupet.

N-routrar i stort test

Under det senaste året har det släppts router efter router, den ena snabbare än den andra. Men hur presterar dessa nya produkter? Är de verkligen bättre än sina föregångare? Vi tar en titt på sex stycken routrar baserade på utkast av den kommande n-standarden.

Netgear SPH200D

Fenomenet Skype har knappast undgått någon efter att svensken Niklas Zennström sålde sitt verk för tiotals miljarder till Ebay. Sedan födelsen har varumärket Skype skapat en enorm synergieffekt vilket har resulterat i tjänster och produkter i dussintalet. En av dessa är en telefon från Netgear och vi har under två veckors tid lekt, ringt och pillat på två stycken SPH200D.

Sweex Wireless Lan Bundle 54 Mbps (LW904)

Om man är ute efter en riktigt billig trådlös router bör Sweex LW904 sannerligen vara av högsta intresse. Den kostar nämligen inte mer än drygt 400 kronor, och då ingår även en liten usb-pinne som gör att man enkelt kan ansluta till routern från sin stationära eller bärbara dator.

Devolo DLAN 200 AV

Att bygga ett fast trådbundet nätverk hemma i lägenheten eller i villan kan vara lite bökigt i och med att man måste dra kablar kors och tvärs genom olika rum. En betydligt enklare metod för att sätta upp ett nätverk är att använda adaptrar som kommunicerar via elnätet. Vi har testat Devolo DLAN 200 AV som påstås kunna erbjuda en hastighet på upp till 200 megabit per sekund.