Inledning

Phanteks är en förhållandevis ny chassitillverkare som på kort tid lyckats leverera en uppsjö högkvalitativa datorlådor. Mycket handlar om påkostade material, däribland extra tjocka aluminiumplåtar. I princip samtliga modeller finns dessutom med fönster.

Den ursprungliga Phanteks Enthoo Evolv lanserades 2014 och var då ett chassi i formfaktorn Micro ATX. Nu är turen kommen till den större kusinen Enthoo Evolv ATX Tempered Glass, som precis som namnet antyder är betydligt större och dessutom innehåller ett fönster i härdat glas.

Testpilot - DavidK - Phanteks Evolv 00.jpg

Paradnumret är självfallet den heltäckande glassidan, men därutöver erbjuds en hel del andra finesser. Bland dessa nämns exempelvis många möjligheter till vattenkylning, en flexibel kammare på insidan samt visuellt framstående platser för krävande komponenter. Allt detta innesluts av tjocka sandblästrade paneler.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Phanteks. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.