Test: Syntetiska tester

För att ge några jämförbara siffror körs ett par syntetiska tester. Dessa är mer repeterbara och då endast grafikpoängen har valts ut är dessa något mindre känsliga för övriga systemets prestanda.

MSI1050TiGamingX - ValleySynthetic.jpg

Futuremarks program 3DMark har en uppsjö av deltester, varav Fire Strike i standardläget körs igenom men även Sky Diver körs. Detta då det bör lämpa sig bättre för äldre maskiner och kan vara lämpligt att jämföra mot om man överväger att skaffa sig ett Geforce GTX 1050 Ti från ett äldre grafikkort. Slutligen rundar vi av med en runda Unigine Valley med inställningen Extreme HD.

Samtliga gånger har grafikkortet värmts upp innan testning och minst tre körningar av valt test genomförs. Varierar poängen mer än 3% så upprepas testen på nytt och slutligen redovisas medelvärdet.

Genom att addera samtliga poäng kan man få en totalsumma och då få ett aggregerat värde att jämföra. Gaming Mode används som referensvärde. Som synes är OC Mode rätt ointressant i det långa loppet och ger endast marginella prestandaförbättringar.