Inledning

Tillverkaren Seagate kan knappast ses som någon ny aktör inom lagring, en bransch där konkurrensen hårdnat, kraven på att unika produkter ökat och under de senaste åren har tillverkarna blivit färre. Ett område där Seagate lagt mycket krut är på hybriddiskar, även kallade SSHD (Solid State Hybrid Drive).

IMG_20170416_1618272.jpg

En hybriddisk är rätt simpel egentligen. De fungerar så att en vanlig mekanisk hårddisk kombineras med flashlagring från en SSD-enhet. Detta görs för att få storleken från en mekaniks hårddisk disk samt hastigheten från en SSD-enhet och allt detta till ett överkomligt pris.

Följ med när jag tar en titt på både tekniken och hur den i dagsläget står sig gentemot konkurrenterna.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Seagate. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.