Inledning

När Nvidia lanserade Geforce GTX 1080 Ti blev det snabbt tydligt att de än en gång skapat världens snabbaste grafikkort riktat till entusiaster.

Titan-serien har alltid legat steget före men då Nvidia inte tillåter tredjepartstillverkare att ändra kretskortet eller byta kylning på korten tycker jag personligen att de aldrig varit intressanta för entusiaster. Företagets Ti-modeller har däremot alltid varit väldigt intressanta, trots deras priser.

MSI 1080 Ti Gaming X Låda 3.JPG

MSI har nu släppt sin egen variant av Geforce GTX 1080 Ti med det orimligt långa namnet MSI Geforce GTX 1080 Ti Gaming X 11G, där 11G står för 11 GB grafikminne. Kortet är utrustat med MSI:s senaste iteration av Twin Frozr-kylare, vilken nu är uppe i version VI.

MSI är världens största tillverkare av grafikkort med kretsar från Nvidia, åtminstone enligt MSI själva. Nu ska jag undersöka vad deras nya monster-grafikkort går för!

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av MSI. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.