En närmare titt

bdm4037uw_paket.jpg

Att se detta paket stå i vår car-port fick mig fundera lite vad jag gett mig in på. Detta ska alltså vara en skärm jag har stående någon meter från ansiktet.

När jag senare skaffade mig en likadan skärm privat hade jag problem att få in den i bilen, en Kia Sportage. Så pass stor är kartongen.

bdm4037uw_packaupp.jpg

Skärmen är i stort sett ihopsatt från fabriken. Det enda som saknas är den lilla foten som jag ska ta en titt på snart. Skärmen är väl inpackad med både mjukt skydd runt skärmen och gott om luft för att kunna hantera stötar.

bdm4037uw_fot.jpg

Detta är alltså den lilla fot som ska ta hand om den stora skärmen. Den skruvas fast med en ordentlig skruv. Själva armen från skärmen sitter redan fast från fabrik, så det går snabbt att sätta ihop hela skärmen.

Trots det ganska bräckliga utseendet fungerar foten bra. Jag har inte en enda gång känt att skärmen känts vinglig eller ostadig.

bdm4037uw_baksida.jpg

På baksidan finns alla anslutning samt VESA-hålen (100x100). Det som ser glansigt ut på bilden är skyddsplast som jag lämnade kvar då skärmen senare skulle skickas tillbaka.

Det finns som sagt två Displayport-anslutningar (DP1.2), två HDMI-anslutningar där den ena är 1.4 och den andra 2.0, samt VGA för de stackarna som sitter kvar med det. En av HDMI-anslutningarna stödjer också MHL som låter dig ansluta en mobil till skärmen.

Bland de fyra USB 3.0-portarna finns en färgad gul som erbjuder snabbladdning. Tyvärr sitter alla USB-portar på baksidan. Det hade varit trevligt med några på sidan eller på framsidan.

bdm4037uw_joystick.jpg

På ena sidan sitter en liten styrspak. Det är den som styr hela menysystemet på skärmen. Om jag ska vara ärlig är jag inte helt förtjust i placeringen men förhoppningsvis ska den inte behöva användas så ofta.

bdm4037uw_featured.jpg

Skärmen har en relativt tunn ram. Baksidan är helt vit och hela skärmen ger ett bra intryck.