Övrig prestanda och överklockning

Övrigt

Omen By HP är inte direkt en tyst dator. När den inte belastas är den okej, även om någon av fläktarna ger ifrån sig ett tyst irriterande surrande. När främst grafikkortet belastas ökar dock ljudnivån ordentligt. Jag mätte upp runt 44-45 dBa en meter bakom datorn när jag spelade Battlefield 1, och jag tror det gick ännu högre senare när jag inte ville lägga ifrån mig musen och mäta upp ljudnivån igen.

Den inbyggda Wifi-modulen har inga synliga antenner men ansluter ändå bra mot mitt nätverk hemma. Jag gjorde ett snabbtest med iPerf3 mot en annan dator på nätverket och uppmätte följande hastigheter:

Anslutning

Hastighet

Ethernet

940 Mbps

2,4 GHz

70 Mbps

5 GHz

390 Mbps

En sak jag noterade var att jag fick en mycket mer varierande hastighet när jag anslöt mot 2,4 GHz-bandet. Det var helt enkelt inte lika stabilt.

Överklockning

omen_oc1.PNG

Omen Commander innehåller stöd för att överklocka processorn. Man skulle kunna tro att programmet även kan testa sig fram och optimera överklockningen, något jag sett på vissa Asus-moderkort men så är inte fallet. Du måste helt enkelt själv peta på multiplikatorn samt spänningen på processorn och testa dig fram. Programmet har en inbyggd benchmark-funktion som använder sig av Intel XTU benchmark, vilken kan användas för att testa överklockningen.

Så vad fick jag upp processorn till? Jag är nu inte längre så intresserad av överklockning så jag tog hjälp av lite guider och kunde relativt enkelt få upp processorn till 5 GHz. Denna överklockning klarade sig också utmärkt genom flera långa spelsessioner.