Corsair Void Pro RGB USB

Specifikationer

Då en tabell med data inte säger lika mycket om hörlurar som på traditionella datorkomponenter tänkte jag beskriva de viktigaste funktionerna och egenskaperna hos Corsair Void Pro RGB USB istället.

Corsair Void PRO USB-5.jpg

Låt oss börja med den minsta knappen, volymkontrollen. Den sitter precis under vänsterörat men har en tydlig känsla och det går snabbt att komma åt den. Volymen ökas i steg om två och knappen fjädrar tillbaka efter vridningen. Ljudet som då uppstår när jag rör knappen inger ingen känsla av kvalitet eller premium, men den gör vad den ska och är som sagt lätt att komma åt.

Corsair Void PRO USB mutevolym.jpg

Att kunna tysta mikrofonen snabbt är väldigt praktiskt, men detta motverkas tyvärr av att Corsair har satt en helt slät knapp på vänsterörat som inte går att se när de sitter på huvudet. Mikrofonen lyser som tur i rött när den är tystad men knappen krävs det ibland lite väl mycket letande med fingrarna för att komma åt.

Corsair Void PRO USB-4.jpg

Mikrofonen sitter på en relativt styv gummiarm som ändå fjädrar lite när den justeras. Den trådlösa varianten tystar mikrofonen automatisk när den fälls upp, tyvärr finns inte den funktionen på min variant.

LIGHTERCorsair Void PRO USB-27.jpg

Kabeln är en vanlig USB 2.0 typ A som i båda ändar har böjbar fästning för att tåla slitage bättre.