Inlägg

Inlägg som link71 har skrivit i forumet
Av link71

15k lite överpris för mig tbh, 10k nånstans där.

Av link71

18k hade jag väl köpt om jag behövt, men lägg upp 20k på blocket 17k här på Sweclockers :).

Av link71

Annonsen är avslutad

Av link71

Bara grafikkort eller hela datorn,?

Av link71

gammal burk med moderkortet ram minnen och ström låda

Hej ! Tror idag byggde datorn runt 2014. Och den har funkat perfekt alla år , det dom jag gav till syrrans unge var grafikkortet annars finns alls hårddiskar
Hårddisk
Moderkortet
Ram minnen 16gb .

Varför jag valde att sälja denna är för att försöka hjälpa syrrans unge att få en bättre dator..
Och deras familj har de ej så bra ekonomiskt, så ville hjälpa till , hans grafikkort är mitt gamla 4gb 980 , så jag skulle kunna byta burken mot ett grafikkort som är bättre än 980 på 4gb.
Säljer till vem jag vill hur idag vill osv.

Mvh
Tänkte pris 500 om du hämtar i Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av link71

Den ligger ju på 15986.- kr helt ny , dra av några tusenlappar så kanske den blir populär!
Mvh

Av link71
Skrivet av Zyzlite:

Ah okey toppen, vad är de för uttag för att kunna få 144hz ? Äre DVI HDMI ? , återkommer om jag är intresserad.

Av link71

Är de 60hz eller 144 Hz ?

Mvh

Av link71

Skulle nog bäst gett 17-18k för datorn , även om den bara är en månad gammal .
Släng in skärmen och alla tillbehör så kanske man kan pröjsa 20k , om de är en 144 Hz skärm och 27 tum minst.

Av link71
Skrivet av Arnie84:

Kortet är nu såld! 🥳🥳🥳

Hur mycket fick du för det ? Sålde du den igenom Sweclockers eller någon annan instans ?

Av link71
Skrivet av Arnie84:

Btw, kört Cinebench 2024, den har jag installerad, GPU stresstest, ingen coilwhine.

Borde räcka med det svaret, man blir ju lite frestad på 4090, kör 4070 nu och får väl göra det i några år tills man kanske har råd med 4090 lol

Av link71

Annonsen är avslutad

Av link71

söker efter en snabb laptop med ssd 32GB disk

Hej !
Söker efter en billig laptop med snabb processor inge allt för gammalt, och hårddisk kvittar så länge den är SSD. Och snabb processor, för ett project .
2K tänker jag .
Kan åka o hämta om den är nära i Stockholm om det är ganska, annars frakt om de går .

Mvh Link71

Läs hela annonsen här

Av link71

De släpps väl mer uppdateringar för windows 11 ?... Ej helt säker.
Om de gör nån skillnad vet jag inte tyvärr.

Av link71
Skrivet av ashkan57:

Hej Igen!
Skulle man kunna få en bild av datorn?

Köp andra personen som säljer en 144 Hz skärm för ,500 , riktigt skönt och ha 144 i cs , du kommer märka en stor skillnad från 60 Hz , och ,500 är billigt.

Av link71

Det är ju ett steg framåt två tillbaka, men Esport kostar otroligt mycket pengar, organisationer som lägger in mycket pengar vet själva att chansen är liten att få tillbaka något tyvärr.

Av link71

Låter grabbens gamla ram minnen vara kvar i datorn , får kolla upp begagnade minnen i framtiden , ska ej ominstallera windows nu får ta det lite senare, så ska bah installeras grafikkort plugs in hårddisken om han vill, ska bara försöka hitta nån guide hur man rensar de gamla drivrutinerna på grafikkortet.

Av link71
Skrivet av perost:

Du blandar ihop MHz och MT/s, eller snarare är det tillverkarna som gör det. DDR4-1600 har i själva verket en klockfrekvens på 800 MHz, men DDR (Double Data Rate) jobbar två gånger per klockcykel vilket ger en effektiv klockfrekvens på 1600 MHz. Eller mer korrekt 1600 MT/s, d.v.s. 1600 miljoner överföringar per sekund.

Det handlar med andra ord om DDR4-1333 vs DDR4-1600, så skillnaden är egentligen inte så stor. Det som vore en uppgradering vore i så fall att köra 4x8GB istället, men tveksamt om det kommer göra någon egentlig nytta på en så gammal dator.

2x8 + 2x2 är för övrigt 20GB, så fick du bara ut 12GB så är det troligtvis en av 8GB-stickorna som är trasiga alternativt fel på moderkortet. (Tillägg: Ok, ser nu att det handlar om 2x4 + 2x2, så då är 12GB korrekt. Men 16GB är nog bättre än aningen snabbare minnen).

Ah oki, tänkte tvärtom att det skulle bli mindre lagg om man hade mer MHz på ram minnen hehe, men tack för du sa det iaf, så jag låter de 16GB @ 667MHz sitta kvar i hans dator och bara byter ut grafikkortet.
Sen är det där med att avinstallera grafikk drivrutiner som är nästa frågetecken, är det bara söka på youtube o följa alla steg eller finns det något särskilt program?
Avinstallera de gamla grafik drivrutiner> Stäng av datorn sätt in det nya grafikkortet installera drivrutiner . ?

Av link71

två olika märken på RAM DDR3 kommer alla fyra funka?

Godkväll kära Sweclockers!
Hoppas ni har en fin kväll.

Det är nämligen så att syrrans unge fyller 12 år på lördag och syrran och hennes kille köpte en begagnad dator från en snubbe för inte så stora pengar, då jag visste att han inte hade så särskilt bra komponenter för han klagade på att han inte ens kan spela Fortnite på sin burk, i can feel the pain för varit i samma sits som barn så vill gärna hjälpa till.
Han har nätagg på 750W så det är inga problem.

Han har 2047MB Nvidia Geforce GTX 960 Gigabyte just nu, 16GB DDR3 @ 667MHz, ASUS Z87-K ATX är hans moderkort.
Jag har en dator som har några år på nacken men den funkar felfritt än idag lol, men köpte en helt ny gaming pc som jag plockade delarna hos inet så fick dom bygga den åt mig.
Och jag har ej råd att köpa nya delar till honom så jag studerar och ej har så mycket pengar att lägga ut, så jag tänkte ge honom mitt gamla kort som jag ej har någon användning för Gigabyte GeForce GTX 980 4GB G1, blir en liten uppgradering iaf.
Så har jag även 4 st DDR3 ram minnen som ligger på 1600MHz, saken är att 2 st är märket G.skill 8GB sammanlagt 4 på varje, de andra två är då Corsair, 1600MHz 2GB på varje sticka 4 sammanlagt, när jag hade alla dessa fyra ram minnen i datorn så fick jag upp att jag hade 12GB ram sammanlagt, men han har ju ASUS Z87-K ATX ( https://www.memory4less.com/asus-computer-system-board-z87-k-... ) och jag undrar om de kommer vara något problem? Tänker mest på moderkortet då.
För jag har för mig att DDR3 är lite snällare när man mixade märken på ram minnerna?
För jag antar att om de funkar och 12GB kommer upp att jag ska ersätta hans gamla med mina? För mina har ju 1000MHz mer i hastighet, tänker på förlusten på de 4GB, men d

et borde väl inte spela sån jätte stor roll?

Har även en 870 EVO 500GB SSD som jag ej har ens använt som jag tänkte ersätta hans gamla HDD och ha hans gamla hårddisk som extra utrymme.

Och när jag ska byta grafikkort så avinstallerar jag först grafikkorts drivrutiner, sen tar jag ut grafikkortet stoppar in mitt laddar hem nya drivrutiner till mitt kort ? ( om det är fel ordning kan du säga vad jag ska ta först ^^.)
Och hur tar jag bort alla gamla grafikkorts drivrutiner? Är det med något program som används då? Han kör nog troligtvis på windows 8 på burken.
Är väl ganska säker på att det kommer fungera men vill dubbelkolla med er kunniga människor innan jag börjar röra runt i grytan.
Sorry om det blev lite rörigt men trött efter en lång dag :).
Laddar upp en bild på ram minnen som jag har.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!

Av link71
Skrivet av TippMann:

Helt rätt. Skulle ha lagt in det i annonsen, tack för förtydligandet

Riktigt läckert kort är det minsann!