Inlägg

Inlägg som jeppe109 har skrivit i forumet
Av jeppe109
Skrivet av Enviro:

Alternativt 10 en-timmes-avsnitt där vi får se Will Smith äta pasta. Kvalitetsinnehåll!

Så bättre än mycket av det Netflix producerar nu med andra ord.

Av jeppe109

Jag har bara kvar HBO Max för 50% rabatten men funderar på att säga upp det snart. Används för sällan och det mesta nya är skit ändå. Får väl ta en månad och kolla på det man vill när det finns tillgängligt istället.

Av jeppe109
Skrivet av dblade:

Vi blir ju alla äldre. Även medarbetarna på SweClockers har mognat, och jag har märkt en tydlig trend där fokus har skiftat från de senaste nyheterna om spännande teknik som artificiell intelligens och virtuell verklighet till mer spelrelaterade nyheter och mixade recensioner. Lyckligtvis håller jag mig uppdaterad med hjälp av framför allt YouTube, där jag följer de senaste trenderna, särskilt inom mina särintressen som VR och AI, och nya innovationer direkt från entusiaster och experter inom olika teknikområden. Även om SweClockers fortfarande är den mest besökta sidan för mig, fungerar den nu mer som ett komplement till en välbalanserad mix av teknikdiet.

Av ren nyfikenhet, vad innebär det att SweClockers har mognat i denna kontexten?

Jag är genuint intresserad. Jag hör det så ofta i olika sammanhang och jag håller aldrig riktigt med. Ibland likställer vissa det med att bli äldre och, i brist på bättre ord, visare.
För egen del har jag så svårt att förstå mig på det då det ofta verkar utesluta ett längre tidsperspektiv än individens egna och snarare är något som direkt relaterar till individens livsresa och erfarenhet.

Sen är väl frågan hur länge något är moget innan det börjar ruttna och något föds på nytt där cirkeln börjar om igen, men det är en annan fråga.

Av jeppe109

Vill man inte prata med npcer går det väl att implementera färdiga textalternativ eller tillåta att användaren matar in text.
Fler borde fokusera på hur AI kan hjälpa oss göra produkter bättre snarare än att fastna i möjliga negativa aspekter.

Av jeppe109
Skrivet av DasIch:

Alltså, ditt argument är i princip: "Ögat och hjärnan är kluriga så därför...". Det håller inte. För att det ska ha någon relevans behöver du visa hur ena fenomenet är kopplat till det andra, samt vilken effekt det har. Annars är det bara påståenden tagna ur luften.

4K60Hz ser smetigt ut även på OLED med extremt låg responstid. Den högre upplösningen gör dessutom att skillnaden mellan stilla och rörelse blir större. 1080p500Hz är inte smetigt, alls. Upplösningen i rörelse är MYCKET högre.

Jag är fortsatt känslig för motion artifacts och har varit så sedan CRT-tiden.
Vi har väl haft tillgång till tester för motion artifacts länge så jag förstår inte hur man kan påstå att 4k60 har mindre motion artifacts än 1080p500hz.

https://www.testufo.com/ghosting

Av jeppe109
Skrivet av kotz:

RT/PT av, är alla inställningar på lägsta och med låg upplösning?
Och alla som väljer RT/PT av, är inte finsmakare?
Det var nytt

Skiter man fullständigt i att använda något som gör bildkvaliteten objektivt bättre är man nog inte finsmakare i den kontexten nej.
Vilket så klart är helt ok. Jag skrev dessutom att jag är avundsjuk på dem som inte bryr sig och kan fokusera enbart på spelet i övrigt. Det var ingen sarkasm från min sida.

Av jeppe109
Skrivet av kotz:

Ärligt talat, om jag lirar så skiter jag fullständigt i RT eller PT.
Jag spelar spelet hellre än att tro mig stirra på något som jag ändå till 10000% glömmer bort när jag väl spelar.

Snacka om att lura sig själv

Jag blir avundsjuk. Hade varit så billigt att spela om jag nöjt mig med att köra alla inställningar på lägsta och med låg upplösning.
Men är man finsmakare så är man antar jag.

Av jeppe109

3090 lanserades väl någon vecka efter 3080.
Kanske blir något liknande igen.

Av jeppe109
Skrivet av BigO161107:

Köpte 4080 och jag ångrar mig. Gillar inte dlss, tycker att det alltid blir nå artefakter med dyngan på, bättre med rå prestanda

Vad skulle du köpt annars då?
Ett 4090?
Ganska jämnt skägg mellan 7900XTX och 4080.

Av jeppe109

Härligt att se kunderna stå upp för vad dem tror på.

Av jeppe109
Skrivet av Thomas:

De är ju tydligen förbjudna i Ryssland också.

Ett spelbolag som inte betalar ut vinster och sysslar med betting på tuppfäktning och barn känns inte rätt oavsett om det är lagligt på andra ställen eller inte.

Ja då borde ju detta inte ens kunna bli ett problem kan man tycka då bolaget bör tvingas lägga ned om bolaget bryter mot lagar och regler.

Skrivet av Sarato:

Med tanke på att det är ryskt där det även är förbjudet där så känns det extra svårt.

Intressant. Man kan ju undra hur bolaget ens kan existera då.

Av jeppe109
Skrivet av Sarato:

Tror egentligen inte att ESL har speciellt svårt att hitta sponsorer. Nu tror jag förvisso inte att de flesta bolag har speciellt rent mjöl i påsen men man kan väl börja med att man åtminstone bli sponsrad av företag vars verksamhet åtminstone är laglig i Sverige? Är det för mycket begärt?

Eller ska Silk Road få börja göra reklam för sitt kokain så länge de har pengar?

Nu är jag inte så insatt i denna händelse men vad är problemet med att ta emot pengar från något bolag som gör något som inte är lagligt i Sverige om det är lagligt där bolaget verkar?

Om det är fel får vi stora problem med att ta emot pengar från stora delar av världen.

Av jeppe109

Folk som är bekymrade kan väl ta över sponsorplatsen då?

Pengar väger mer än åsikter.

Av jeppe109

Låter spontant lite skumt att låta något vara i 20 år för att sedan tvinga bort det. Borde väl varit lika relevant då som nu isåfall.

Av jeppe109
Skrivet av perost:

Jag tänkte att det säkert finns ännu större, men de största jag kunde hitta på eBay, AliExpress, etc. var underligt nog bara på 2TB. Det är ju inte som att det inte säljs fejkade SD-kort, jag är bara lite förvånad över att de inte är mer fejk när det kryllar av USB-minnen på 128TB och liknande

Säljarna kanske insett att det är smartare att inte överdriva alldelles för mycket?
Får hoppas att så inte är fallet för då kanske fler produkter går igenom skratt-testet ^^

Av jeppe109

Äsh, kapacitet i den här stoeleken ser man väl helatiden på AliExpress, Wish och liknande butiker

Av jeppe109
Skrivet av koSmiQ:

Frågan är väl om PSSR ens kräver speciell hårdvara? FSR fungerar ju bra på flera generationer av grafikkort som inte har stöd för DLSS 3 osv? Eller så blir den begränsad till PS5 Pro oavsett som ett säljargument.

Vad gäller PS5 Pro i sig så kommer jag inte uppgradera till en. Min PS5 duger alldeles utmärkt, spelen som faktiskt nyttjar det som finns i PS5 känns som ganska få och den har mer att ge om spelutvecklare bara vågar sluta släppa till PS4 på riktigt. Grafiken är generellt sett alldeles utmärkt för att spela i soffan framför en TV som är en bit bort.

De stora fördelarna är laddtiderna, 60fps-lägen (som ser nog bra ut) och bekvämligheten som gör den så mycket bättre än PS4.

Själv kommer jag skaffa en PS5 Pro. För många spel som inte flyter på i stabila 60fps.

Av jeppe109

Många verkar missa att AI-uppskalning med PSSR kommer att vara något Sony trycker på och den hårdvaran existerar inte i dagens PS5 alls vad jag vet.
Med bra uppskalning i närheten av DLSS är det inte helt omöjligt att vi får se betydande ökningar i framerate även om rasterisering bara ökat med 45% och cpu med 10%.

Av jeppe109

FO32U2P har börjat dyka upp hos några återförsäljare runtom i Europa nu. Tyskland, Frankrike och Storbritannien.
Verkar vara väldigt få exemplar men det var väl väntat.
Hoppas svenska återförsäljare börjar lista fler modeller snart.

Baserat på priset i utlandet kan vi nog vänta oss ett pris på runt 17k här.

Av jeppe109

Synd att 32" Alienware-skärmen är krökt.
Hade varit svårt att inte köpa den annars sett till prisnivå.

Blir att vänta på mer information angående Gigabytes version med DP 2.1 men det blir med största sannolikhet ett köp av någon av 32-tummarna av QD-OLED variant första halvan av året och ett 5090 när det dyker upp till hösten.