Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Sponsras av Trigono
120

Lucka 11: Sval vinterbris för heta datorer

Håll behagliga temperaturer med erbjudandet i dagens lucka, som snurrar igång en fullspäckad Lucia-vecka för alla som älskar datorer och hårdvara.

2

Meta satsar på säker AI med Purple Llama

AI har nyligen blivit reglerat av EU. Nu släpper Meta Purple Llama för att skapa mer säker AI i framtiden.

40

Snabbkoll: När uppdaterar du din mjukvara?

Är du den som laddar ner nya drivrutiner och mjukvaruuppdateringar direkt när det släpps nya, eller brukar du avvakta?

18

Windows 11 får enkelt gränssnitt till avancerade inställningar

Microsoft planerar att placera en rad tidigare dolda eller svåråtkomliga inställningar i det nya programmet Dev Home.

18

Metas sociala medier-plattform Threads lanseras i EU

Meta släppte sitt alternativ till Twitter i somras, men EU fick vänta på grund av stramare regelverk. Nu verkar dock sociala medier-plattformen vara på väg till våra trakter också.

49

Krönika: Sen GTA VI-lansering på PC svider i spelhjärtat

GTA VI-trailern släpptes i veckan och spred hype över hela nätet. Men PC-spelare lämnades med en bitter eftersmak och André har åsikter om situationen

2

Microsofts investering i Open AI ska granskas av FTC

Både brittiska och amerikanska tillsynsmyndigheter har fått upp ögonen för Microsofts investering i Open AI. En uppgift menar nu på att amerikanska FTC redan påbörjat en granskning.

35

Linux får ”blåskärm”

En uppdatering av systemd lägger till en ny funktion i många Linux-distributioner: Möjligheten att visa en ”blåskärm” om systemet mot förmodan skulle krascha.

Sponsras av Allied Gaming
120

Lucka 10: Tävla och vinn skimrande speldator från Allied Gaming

Hitta på ett juligt produktnamn och svara rätt på en fråga om Allied Gaming för chansen att vinna en kraftfull stationär gamingdator.

15

Phisons nya NVME-kontrollerkrets nära 15 GB/s

Phison har tagit fram flera nya spännande kontrollerkretsar för lagring, bland annat en krets för interna SSD:er som närmar sig det teoretiska hastighetstaket.

86

Rekordförsäljning av vikbara mobiltelefoner

Förra kvartalet såldes sju miljoner vikbara mobiltelefoner, varav Samsung stod för hela 72 procent av den totala försäljningen.

30

EU når uppgörelse om AI-lagstiftning – förbjuder viss användning helt

Flera användningsområden för AI kommer bli förbjudna, bland annat känsloigenkänning och biometrisk kategorisering utifrån känsliga kategorier.

Sponsras av Evnia
120

Lucka 9: Kom på en julig slogan och tävla om gamingskärm från Evnia

Värm glöggen och tävla om en renodlad gamingskärm med stiliga former och blixtsnabb uppdateringsfrekvens.

39

Helgsnack: Hur håller du dina användarkonton säkra?

Vi lever i en digitaliserad värld och nästan samtliga tjänster kräver numera användarkonton för att fungera korrekt. Vad gör du för att hålla kontona säkra?

21

Forskare lagrar data i diamanter

Två forskare i New York har tagit fram en helt ny teknik för att lagra data optiskt i diamanter genom att utnyttja defekter i kristallstrukturen.