#överklockning

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

17

Vattenkyld i9-14900KS når 6 GHz på alla P-kärnor

Tyska överklockaren Roman ”De8auer” Hartung har lyckats köra Intels nya processor med 6 GHz på samtliga P-kärnor – ”deliddad” men med vanlig vattenkylning.

48

Core i9-14900KS sätter redan nya världsrekord

Intel har precis lanserat den nya toppmodellen i Raptor Lake Refresh-familjen men redan har den använts för att slå flera hastighetsrekord.

40

Dold säkring går när Threadripper 7000-processorer överklockas

Säkringen visar om processorn någon gång har överklockats, men trots larm om motsatsen säger AMD att det inte i sig gör att garantin slutar gälla.

81

Nvidias säkerhetskrets bruten – vbios-moddning åter möjligt

Efter många år med låst firmware har det nu plötsligt återigen blivit möjligt att exempelvis ladda firmware från ett premiumkort på ett billigare kort.

46

Snabbtitt: Överklockning med ett klick i Geforce Experience

Nvidia bygger in ett överklockningsverktyg i senaste Geforce Experience-betan, som är tillgänglig för alla med RTX-hårdvara.

32

Överklockare pressar Intel Core i9-10900K till 7 707 MHz

Kombinationen Comet Lake och flytande helium når imponerande frekvenser i Asus testlabb med en svensk bakom spakarna.

I samarbete med MSI
83

Guide: Överklockning med MSI Afterburner

Att klämma fram mer prestanda behöver inte vara svårt. Med verktyg som MSI Afterburner kan vem som helst överklocka sitt grafikkort med några enkla handgrepp.