#3dfx

Sök i arkivet

Legendariska 3dfx Interactive Voodoo kan bli Lego-modell

En entusiast har föreslagit att det legendariska Voodoo-grafikkortet ska bli byggsats, något nära 1 500 personer backar.

Matrox medgrundare köper helägande i bolaget – lovar nya satsningar

Den kanadensiska grafikmakaren Matrox har varit aktiv i 40 års tid inom grafikbranschen. Nu blir företagets medgrundare helägare och utlovar nya satsningar.

3dfx Rampage-prototyper testas i Unreal Tournament och 3DMark 2001

Författaren till boken The Legacy of 3dfx har lyckats lägga vantarna på prototyper av 3dfx osläppta grafikkort Rampage. Följaktligen bjuds det både på bilder och prestandatest.

The Legacy of 3dfx är bok om grafikkortstillverkaren 3dfx på Kickstarter

Nu påbörjas en kampanj på Kickstarter för boken The Legacy of 3dfx, vilken berättar om företagets korta men händelserika historia.

Djupdykning i grafikkortens historia – Den moderna erans grafikkort formas

Grafikjättarna ATI och Nvidia befäster sina positioner som marknadsledare, AMD köper ATI, Intel misslyckas kapitalt och framgångar och motgångar formar det moderna grafikkortet.

Djupdykning i grafikkortens historia – Nvidia och ATI tar över marknaden

I del två av grafikkortens historia hamnar fokus på 2000-talet, med produktfamiljer som i rask takt avlöste varandra och bidrog till att forma dagens oligopol med två dominerande aktörer.

Djupdykning i grafikkortens historia – från färgkort till 3D-eran

I väntan på kommande generationers grafikkort tar SweClockers en resa längs minnenas allé och tittar på de stora händelserna som format grafikkorten vi ser idag.

Redaktionen blir grafikkortsnostalgiska och drömmer sig tillbaka till svunna tider

SweClockers-medlemmarnas oändliga gömma av bilder på klassiska grafikkort har fått redaktionen att nostalgiskt drömma sig tillbaka till våra bästa pixelskyfflare genom åren.

Vi minns legendariska 3dfx

Datorspelande tog enorma kliv framåt när 3dfx äntrade marknaden för grafikkort under 90-talet. Idag passar vi på att minnas företaget som fräckt tog ledartröjan och förändrade allt.

3dfx Voodoo5 5500 AGP

I torsdags fick jag ett trevligt paket i min postlåda. Raka vägen från 3dfx, landade det nylanserade Voodoo5 5500 hos oss på Sweclockers.