#alchemist

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

57

Snabbtest: Intel Arc Alchemist får revansch med nya drivrutiner

Sedan lanseringen hösten 2022 har drivrutinerna till Intels grafikkort fått ett gäng uppdateringar. SweClockers tar en titt på hur mycket som har förändrats.

16

Intel pensionerar Arc A770 Limited Edition

Efter knappt ett år går Arc A770 i Intels referensutförande i graven. Partnermodeller fortsätter däremot vara tillgängliga.

33

Intels grafikkort "Battlemage" dubbelt upp mot Arc A770

Fler kärnor, högre klockfrekvenser och ny arkitektur borgar för betydande prestandaökning jämfört med Intel Arc A770.

24

Intel lovar prispressade Arc-grafikkort även med andra generationen

När Tom Peterson på Intel intar PC Worlds studio talar han om fortsatt aggressiv prissättning med "Battlemage".

91

Intel Arc A770 och Arc A750 – om det inte vore för drivrutinerna

Med mer polerade drivrutiner i hand tar sig SweClockers an "Alchemist" för att se om Intel med Arc bemästrat formeln för att framställa guld.

7

Intel: "Anpassade grafikarkitekturer ett dyrt misstag"

Inför intåget på grafikkmarknaden sjösatte Intel en strategi med fyra Xe-arkitekturer optimerade för olika syften, något företaget bittert ångrar.

19

Intels uppdelade grafikdivision kamouflerar Arc-familjens mående

Den dystra helårsrapporten från Intel ackompanjeras av oförändrade processorplaner och tro på Arc, ett segment som blir svårare att följa framöver.

38

Intel: "Grafikkort kring 225 watt är optimala"

En ensam strömkontakt och begränsat effektuttag är enligt Raja Koduri nödvändigt för att övertyga kunder, ett påstående som möjligtvis ger smakprov av Arc "Battlemage".

28

Intel Arc får ökad spelprestanda med nya drivrutiner

Med nya drivrutiner får A770 och A750 både stöd för fler spel och ökad prestanda i tidigare titlar. I samma vända lanseras XESS-tillägg till Unreal Engine.

39

Intel: "Användare utan Resizable BAR bör hålla sig till andra grafikkort"

I en djupdykning med Digital Foundry medger Intel att Kina-lanseringen inte gjorde succé och råder användare med äldre system att söka sig till konkurrenterna.

33

Intel djupdyker i ray tracing-prestandan hos Arc A770

Geforce RTX 3060 får konkurrens av Intel Arc även på ray tracing-fronten, åtminstone baserat på de siffror som grafikkortsdebutanten nu presenterar.

28

Intel Arc med färska drivrutiner testas i 50 spel – 41 får tummen upp

PC Games Hardware snurrar igång Intel Arc A380 för att undersöka hur grafikkortet hanterar både nya och gamla spel. För det mesta är resultaten goda.

54

Intel överger DirectX 9 – ska använda emulering

Med händerna fulla med problem väljer Intel att inte längre stödja det äldre DirectX 9. Istället ska funktionaliteten bibehållas med hjälp av emulering.

37

Intel förtydligar prestandamål och lanseringsfönster för Arc "Alchemist"

I en sammanfattande artikel konstaterar Intel att AMD och Nvidia möter prisvärt motstånd i moderna spel, och att lanseringen kanske inte nödvändigtvis sker i sommar.

15

MSI och Acer avtäcker Intel Arc A380-grafikkort

Som del i färdigbyggda datorer ansluter nu två aktörer till duon som redan hoppat på Intel Arc-tåget.