Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

#bitcoin

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

136

EU röstar nej till förbud mot brytning av kryptovalutor

EU-parlamentet väljer att inte lägga till krav som i praktiken förbjuder brytning av kryptovaluta enligt metoden proof-of-work.

64

Intel tar fram kretsar för kryptoberäkning

I en satsning på blockchain ska Intel ta fram kretsar specialdesignade för brytning av kryptovaluta.

77

El Salvador bygger Bitcoin-stad

Den nya myntformade staden ska nyttja geotermisk energi för att bryta Bitcoin.

121

Vattenfall: "Miners är bra resurser"

Statligt ägda Vattenfall håller inte med Naturvårdsverket och Finansinspektionen och anser begränsning av kryptobrytning en dålig idé.

546

Finansinspektionen och Naturvårdsverket kritiserar kryptovalutor

Generaldirektörerna för de två statliga förvaltningsmyndigheterna vill förbjuda "proof-of-work" och motverka nyetablering av datorhallar för ändamålet i Sverige.

256

Bitcoin-företag köper kolkraftverk

För att möta de egna energibehoven har företaget köpt två kolkraftverk i USA och är i full färd med att köpa ett tredje.

108

El Salvador antar Bitcoin som officiell valuta

Få invånare har bankkonto och många får pengar från utlandet. Detta är två anledningar som får El Salvador att som första land i världen göra kryptovalutan officiell.

138

Poly Network hackat – 600 miljoner dollar i kryptovalutor stulet

Tiotusentals personer har bestulits och Poly Network vädjar till hackaren att återlämna tillgångarna.

99

EU föreslår ökad spårbarhet av kryptotillgångar

I ett nytt lagstiftningspaket ingår lagförslag som ökar spårbarheten av transaktioner och förbjuder anonyma plånböcker för kryptovalutor.

107

Polis i Malaysia går hårt åt hårdvara med stor vält

Lokal polis gör pannkaka av mining-farm efter elstöld motsvarande 2 miljoner USD och kör över hela kalaset med en stor vält.

44

Svensk kryptobedragare döms till 15 års fängelse i USA

Mannen döms för penningtvätt och bedrägeri efter att ha lurat över 3 500 personer på kryptovalutor till ett värde över 16 miljoner USD.

104

Africrypt-grundare försvunna med 69 000 bitcoin

Investeringsplattformen Africrypts grundare är försvunna tillsammans med bitcoin värderat till miljardbelopp efter påstått dataintrång.

212

Danmark vill komma åt kryptohandlare med skattereform

Enligt danska skattemyndigheter deklareras två tredjedelar av transaktioner med kryptovalutor felaktigt eller inte alls.

360

Kina förbjuder finansinstitut att hantera kryptovalutor

Banker, kreditinstitut och andra betalningsförmedlare får inte längre tillhandahålla några tjänster för transaktioner av kryptovalutor.

65

Twitter utsatt för massivt intrång – kända konton utnyttjas för Bitcoin-bluff

Genom kända konton som Apple, Elon Musk, Bill Gates och Barrack Obama försöker bluffmakare lura till sig Bitcoin-valuta.