#carrizo

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

47

AMD: "Summit Ridge med arkitekturen Zen till tillverkare tredje kvartalet"

Det är nu inte långt kvar till arkitekturen Zen ser dagens ljus. Under Computex avslöjar bolagets VD, Lisa Su, att leveranserna till tillverkare inleds tredje kvartalet 2016.

67

AMD tillkännager Sulon Q – VR-headset med inbyggd fullfjädrad dator

Verklighet som är virtuell eller förstärkt är på modet. Nu tar AMD i samarbete med kanadensiska Sulon Technologies fram ett sladdlöst headset som kombinerar koncepten.

64

AMD lanserar referenskylaren Wraith och nya processorer för FM2+

Processormakaren AMD slår ett slag för referenskylare som inte nödvändigtvis behöver förpassas till byrålådan, och lanserar samtidigt tre nya processorer för sockel FM2+.

26

AMD Bristol Ridge är Carrizo för sockel AM4

Processormakaren AMD:s nästa generation processor med integrerad grafik heter Bristol Ridge och blir av allt att döma en uppfräschning av Carrizo, som redan släppts för bärbara.

30

AMD "Merlin Falcon" är företagets första processor med DDR4-stöd

När Carrizo gör entré för inbyggda applikationer under kodnamnet Merlin Falcon tillkommer stöd för DDR4-primärminne, vilket är första gången från AMD.

6

Zotac uppdaterar Zbox med nya plattformar från Intel och AMD

På Computex visar Zotac en ny uppsättning minidatorer, däribland Steam Machines-modellen Zbox SN970 med Intel Skylake och Zbox Nano med AMD:s purfärska Carrizo.

30

Inför Computex 2015: Största nyheterna på mässgolvet

SweClockers är på väg till Taiwan för att rapportera från datormässan Computex 2015, som inleds den 1 juni. Här är några av årets mest eftertraktade nyheter.

5

AMD Carrizo dubblerar drifttiden mot Kaveri

Inför lanseringen av Carrizo berättar AMD att plattformen ska leverera upp till dubblerad drifttid jämfört mot Kaveri, samt att hårdvarustöd för avkodning av HEVC/H.265 tillkommer.

65

AMD Radeon 300-serien lanseras under årets tredje kvartal – avtäcks på Computex

AMD:s vd Lisa Su berättar under senaste kvartalsrapporten att nya grafikprodukter släpps under årets andra hälft, men att de redan senaste detta kvartal ska delge mer information.

32

AMD överväger släppa A-serien Carrizo för stationära datorer

Trots att processorfamiljen Carrizo för sockel FM2+ lagts på hyllan uppges AMD internt diskutera möjligheterna att lansera den till början av 2016, tätt inpå framtida Bristol Ridge.

31

AMD Carrizo får fem procent högre prestanda vid samma klockfrekvens som Kaveri

Till mitten av året lanseras A-serien Carrizo och nu läcker detaljer ut på nätet som talar för små arkitektoniska förbättringar, vilka istället vägs upp av markant ökad energieffektivitet.

52

AMD släpper Kaveri Refresh till sommaren – Carrizo för FM2+ stryks från planerna

Processormakaren AMD stryker Carrizo för sockel FM2+ från produktplanerna och fyller istället ut med upphottade Kaveri Refresh "Godavari", som beräknas anlända till sommaren.

29

AMD Carrizo och Carrizo-L i bärbara datorer till Computex och Windows 10

Processormakaren AMD tror på stor uppslutning bakom plattformarna Carrizo och Carrizo-L, men bredare tillgänglighet av bärbara datorer väntas dröja till lanseringen av Windows 10.

33

AMD tillkännager Carrizo och Carrizo-L

Bärbara formfaktorer är åter i skottgluggen när AMD tillkännager Carrizo och Carrizo-L. Förutom sockelkompatibilitet och integrerad sydbrygga utlovas rejäla framsteg i energieffektivitet.

13

AMD Carrizo-L för bärbara datorer mot slutet av året

Processorerna Kaveri har fått ett begränsat genomslag inom bärbara datorer och nu skyndar AMD för att få ut ersättaren Carrizo, som kan finnas i butik redan till julhandeln.