#chromebook

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

17

Google förlänger Chromebook-supporten till 10 år

Efter skriverierna om kort livslängd på Chromebook-datorer förlänger Google tiden datorerna får automatiska uppdateringar.

25

Nvidia och Microsoft inleder tioårigt Geforce Now-samarbete

Därmed blir speltitlar från Xbox Game Studios och Bethesda tillgängliga genom den strömmande speltjänsten.

53

Livslängden för Chromebook i kortaste laget

Skolor vittnar om att de bärbara datorerna börjar ge upp efter tre år. Både Google och Chromebook-tillverkarna uppmanas göra något åt saken.

37

Stadia är död – länge leve gaming-Chromebook

Google följer devisen ur askan i elden med ett nytt försök till spelstreaming. Den här gången tar det plats i Chromebooks istället.

77

Chromebook stoppas i danska skolor

Enligt dansk dataskyddsmyndighet kan hantering av personuppgifter enligt GDPR inte garanteras med varken Chromebook eller Google Workspace.

29

Chrome OS får stöd för Steam

Spelklienten planeras anlända till minst sju olika Chromebook-modeller då Google närmar sig stöd för Steam till Chrome OS.

16

Google lanserar Chromebook reparationsprogram för studenter

Reparationshandböcker görs tillgängliga för ett flertal Chromebooks som säljs till skolor.

36

Chromebook för gaming på ingång

Stöd för RGB-tangentbord och kodnamn för tre datorer indikerar att webbaserade Chromebook med Chrome OS inom kort blir spelmaskiner.

12

Chrome OS får stöd för att köra Linuxdistributioner inifrån systemet

Under Google I/O visas en ny version av Chrome OS där det nu blir möjligt att köra Linuxdistributioner inifrån systemet, utan behov av separat installation.

23

Chromebook får stöd för Android-appar

Snart kommer det vara möjligt att köra Android-appar på Chromebook. Funktionen utannonserades under årets Google I/O och planeras släppas senare i år.

14

Chrome OS kan få stöd för Android-appar

Den senaste utvecklarversionen av Chrome OS pekar mot att operativsystemet inom en inte allt för avlägsen framtid får stöd för att köra Android-appar.

98

Chromebook får datortillverkare att lämna budgetmarknaden

Om marknaden börjar bli mer tunnsådd på bärbara datorer i budgetsegmentet framöver kan det bero på att modeller enligt konceptet Chromebook tar allt större plats.

26

USB Type-C till bärbara datorer i höst

Det nya USB-kontaktdonet Type-C finns ännu endast i två bärbara datorer från Apple respektive Google, men till hösten är det dags för standarden att hitta ut i merparten modeller.

20

Google avtäcker Asus Chromebook Flip och mediastickan Chromebit

Under våren är det dags för en ny anstormning bärbara enligt konceptet Chromebook. Från Asus anländer en hybrid i metallchassi på under ett kilogram och även en mediasticka med Chrome OS.

27

Asus och Lenovo gör Chromebook för endast 149 dollar till 2015

Google med partnertillverkare fortsätter att pressa priserna på bärbara datorer. Under nästa år släpps Chromebook med prislappar motsvarande en bra bit under 2 000 kronor.