#computex-2015

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

14

Deepcool visar konsolliknande chassit Nephrite

Kinesiska Deepcool plockar inspiration från Sonys spelkonsoler till sitt kommande Mini ITX-chassi Nephrite som bjuder på både kolfiberpaneler och ett demonstrationsfönster för grafikkortet.

14

Noctuas brusreducerande fläktar försenade – kommer tidigast 2016

Fläktar med inbyggd brusreducering från Noctua har varit på tapeten i flera år. Under Computex 2015 meddelar företaget att lanseringen dröjer ytterligare.

83

Thermaltake anklagas för plagiat på Computex 2015

Taiwanesiska Thermaltake tar plats på Computex med en rejäl uppsättning nya chassin. Vissa av modellerna rör dock upp starka känslor hos konkurrenter, vilka anklagar företaget för plagiat.

37

Seasonic äntrar discoåldern med nätaggregatsserien Lighting Cube

Taiwanesiska nätdelsjätten Seasonic lämnar trygghetszonen och sitt konservativa designspråk med den kommande nätaggregatsserien Lighting Cube som bestyckas med en RGB-belyst fläkt.

21

Noctua förbereder nästa generations fläktar för kylare och datorlådor

Österrikiska Noctua fortsätter att finslipa fläktar för datorkylning. Nästa generations modeller satsar på optimal balans mellan luftflöde och statiskt tryck.

24

MSI presenterar Geforce GTX 980 Ti Gaming

Geforce GTX 980 Ti är onekligen en av de stora nyheterna på Computex 2015 och MSI är inte sena med att visa upp sin variant med den välbeprövade kylaren Twin Frozr V.

21

OCZ visar Trion 100 med TLC-minnen och kontroller från Toshiba

På Computex visar OCZ upp sin senaste SSD-serie vid namn Trion 100, som med minneskretsar och en kontroller från moderbolaget Toshiba tar sikte på budgetsegmentet.

29

Topre gör mekaniska brytare med RGB-belysning och variabel aktivering

Japanska Topre visar nya mekaniska brytare för tangentbord. Bland nyheterna märks RGB-belysning och möjligheten att justera aktiveringspunkten.

26

MSI gör specialbryggor för Nvidia SLI

Bryggor för Nvidia SLI har gått från att vara nödvändighet till designdetalj. Senast att hoppa på tåget är MSI med tre modeller i Gaming-serien.

16

Gigabyte satsar på Skylake och Thunderbolt 3 med USB Type-C

Gigabyte fyller båset på årets Computex-mässa med moderkort för Intel Skylake och blir samtidigt först att erbjuda modeller med det nya höghastighetsgränssnittet Thunderbolt 3.

15

Fractal Design rullar ut ny revision av Kelvin

Svenska Fractal Design går tillbaka till ritbordet och finslipar kylarfamiljen Kelvin. Uppdateringen innebär bland annat nya fläktar och fokus på lägre ljudnivå.

2

Phanteks förbereder Enthoo Pro M

Holländska Phanteks tar plats på Computex med det vattenkylningsvänliga chassit Enthoo Pro M som ska tilltala entusiaster med en öppen insida och pressad prislapp.

5

Gigabyte visar Aorus X5 med Nvidia G-Sync och Avermedia

Nya Aorus X5 innehåller inte enbart påkostade finesser utan sägs även vara den snabbaste bärbara gamingdatorn i klassen.

6

MSI visar bärbar gamingdator med ögonspårning från Tobii

Svenska Tobii tror på ögonspårning som nästa stora grej för gamers. Under Computex 2015 visar företaget ett samarbete med MSI, där tekniken Eyex integrerats i en bärbar spelmaskin.

15

Cooler Master visar modulära chassit Mastercase 5

Cooler Master går tillbaka till ritbordet och satsar på moduläritet med den nya serien Mastercase som ger användaren fler möjligheter än någonsin att påverka uppbyggnaden av sitt chassi.