#computex-2016

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

5

In Win X-Frame 2.0 är påkostad testbänk för finsmakaren

In Win fyller 30 år och firar med att lansera begränsade upplagor av ett flertal klassiska chassin i ny kostym. Bland dessa syns testbänken X-Frame 2.0, som visas upp under Computex.

15

Be Quiet visar upp sluten vattenkylning på Computex 2016

Be Quiet ger sig in på nya jaktområden och visar upp sluten vattenkylning som med unik konstruktion ska leverera lägre ljudnivå.

17

Seasonic lanserar nätaggregatsserien Prime på Computex

Efter avtäckandet i våras är Seasonic redo att släppa lös Prime – sin nya flaggskeppserie av nätaggregat, som demonstreras i ett flertal utföranden och effektklasser på Computex 2016.

26

Galax visar upp helvita GTX 1080 Hall Of Fame på Computex 2016

Taiwanesiska Galax siktar högt med lanseringen av Geforce GTX 1080 Hall of Fame med förhoppningar om nya överklockningsrekord blandat med helt vitt kretskort samt kylare.

34

Powercolor förbereder den externa grafiklådan Devil Box

Även Powercolor hoppar på tåget med externa grafiklösningar för bärbara datorer, där lådan Devil Box huserar både grafikkort och lagring för anslutning via Thunderbolt 3.

16

Gigabyte GA-X99-Designare EX är påkostat moderkort med RGB-belysning

Under Computex passar Gigabyte på att fräscha upp sitt sortiment av X99-moderkort. I toppskiktet syns GA-X99-Designare EX, med imponerande anslutningsmöjligheter och flashig belysning.

43

MSI visar nya kyllösningen Twin Frozr VI med Geforce GTX 1080 Gaming

I samband med Nvidias lansering av Geforce GTX 1080 sjösätter MSI den sjätte generationen av kylaren Twin Frozr, som inte helt oväntat ska ge såväl lägre temperaturer som ljudnivå.

51

Acer och Asus presenterar skärmar på 24,5 tum med 240 Hz och G-Sync

Mitt bland alla nyheter om stora 4K-skärmar visar Asus och Acer nu upp mindre skärmar som istället tar steget upp till väldigt snabb och synkroniserad bilduppdatering.

10

Deepcool förbereder chassit New Ark med integrerad vattenkylning

Deepcool fortsätter satsningen på chassin med integrerad vattenkylning under årets Computex-mässa, där modellen New Ark ska ge konceptet en mer påkostad känsla med ett yttre av aluminium.

20

Asus förbereder bärbara speldatorer med 120 Hz-skärmar

Det är inte enbart monitorer för stationära datorer som kommer ha höga uppdateringsfrekvenser framöver. På Computex avslöjar Asus att 120 Hz är på gång för spelorienterade bärbara.

9

Phanteks gör vattenblock för Geforce GTX 1080

Holländska Phanteks expanderar sortimentet bortom chassin på Computex 2016, där nästa produktgrupp blir vattenkylningskomponenter i form av vattenblock till processorer och grafikkort. 

47

Acer demonstrerar högupplösta XZ350CK i 180 Hz

Välvd TV må vara utgående, men det hindrar inte Acer från att visa upp en ny bjässe med hög upplösning och uppdateringsfrekvens.

21

Zotac visar Magnus EN980 – vattenkyld minidator med VR-fokus

Tillverkaren Zotac vill öppna upp för virtuell verklighet utan att datorns yttermått springer iväg. Resultatet är kompakta Magnus EN980.

9

Corsair visar Bulldog och Lapdog på Computex

Efter ett helt år av vidare utveckling är amerikanska Corsair äntligen redo att visa upp slutgiltiga versionerna av HTPC-chassit Bulldog och vardagsrumstillbehöret Lapdog.

11

Asus satsar vidare på vattenkylda bärbara med ROG GX800

I jakt på mer prestanda i bärbara paket tar Asus till vattenkylning med ROG GX800, som kommer med dubbla grafikkort baserade på Nvidias senaste arkitektur Pascal.