#disney

61

Disney+ i en månad för 19 kronor – även för återvändande abonnenter

I svallvågorna av HBO Max rabatt-blunder firas Disney+ Day, där även återvändande abonnenter får ta del av ett tidsbegränsat specialpris.

94

Disney+ får större prislapp i februari

Den som framöver vill strömma Disney-filmer, Star Wars och Marvel får hosta upp en tjugolapp extra per månad.

60

Disney+ släpps i Sverige i september

Efter en försening från den ursprungliga lanseringen till sommaren år 2020 når Disney+ till slut svenska breddgrader i september.

43

Lanseringen av Disney+ försenas i Sverige

Disneys strömningstjänst skulle ursprungligen bli tillgänglig i Sverige till sommaren, något som nu försenas till september.

96

Disney+ får högre månadskostnad i Sverige

Disneys strömningstjänst lanseras i Sverige till sommaren med en månadskostnad något över det internationella snittet.

49

Disney+ når 50 miljoner prenumeranter på mindre än ett halvår

På knappt ett halvår har Disney+ fått 50 miljoner betalande prenumeranter, detta trots att tjänsten ännu inte släppts globalt.

69

Disney+ till Sverige i sommar

Lanseringen av Disney+ tidigareläggs i flertalet europeiska länder, men i Sverige blir tjänsten tillgänglig först till sommaren.

206

Kraften är ljummen i Star Wars Jedi: Fallen Order

I Star Wars Jedi: Fallen Order ser en stark inledning ut att smolkas av en opolerad upplevelse enligt tidiga recensioner.

40

Star Wars Jedi: Fallen Order lämnar lovande intryck

Kollegorna hos FZ har varit i Anaheim för att spela Star Wars Jedi: Fallen Order, och intrycken är nästan uteslutande mycket positiva.

755

Disney avtäcker detaljer om Disney+ med flera stora TV-serier

Under Disneys tillställning D23 avslöjas tekniska detaljer om tjänsten Disney+, samt ett flertal TV-serier som utspelar sig i Star Wars- och Marvel-universumen.

48

Quiz: Star Wars i spelform

Med ett nytt Star Wars-spel på gång senare i höst tänkte vi ta tempen på vad SweClockers medlemmar kan om rymdoperan i spelform.

65

Disneys strömningstjänst Disney+ sjösätts i höst på den amerikanska marknaden

Disneys omtalade strömningstjänst lanseras den 12 november i USA och ska innehålla allt ifrån företagets animerade klassiker till moderna alster i Marvel- och Star Wars-universumen.

29

Disney: "Relationen med Electronic Arts fortfarande god"

Trots kontroverser är Disney nöjda med Electronic Arts hanterande av Star Wars-licensen, och utgivaren kommer även framöver får ge ut spel baserade på den.

57

Disney förvärvar del av 21st Century Fox för 442 miljarder kronor

Nu bekräftar Disney att de förvärvat en stor del av mediabolaget 21st Century Fox, vilket innebär att de får rättigheterna till X-Men och Avatar samt en majoritetsandel i streamingtjänsten Hulu.

125

Disney uppges vara missnöjda med EA:s sena agerande

Nyligen lanserade Electronic Arts Star Wars: Battlefront 2 utvecklat av svenska Dice. De fördelar som kan köpas för riktiga pengar har kritiserats av Disney, som nu är missnöjda med EA.