#dram

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

13

Samsungs vinst väntas sjunka med 60 procent – konkurrensen hårdnar

Till följd av lägre marginaler på minneskretsar, ökade utgifter för utveckling av telefoner samt dalande försäljning av skärmpaneler väntas nu Samsungs nettovinst minska med 60 procent.

20

Samsung vinstvarnar till följd av sjunkande minnespriser och telefonförsäljning

Som en konsekvens av sjunkande försäljning av smarta telefoner samt sjunkande minnespriser vinstvarnar nu Samsung, något företaget aldrig gjort tidigare.

48

Priserna på DRAM-kretsar i fritt fall – billigare DDR4-minnen att vänta

Brist på Intel-processorer har dominoeffekt på resten av marknaden. Nu rapporterar Trendforce om att priserna på minneskretsar rasat med hela 30 procent det senaste kvartalet.

58

Kinesiska myndigheter uppges ha bevis på kartellbildning bland minnestillverkare

Kinesiska myndigheter har gjort framsteg i sin utredning av minnestillverkare, där de hävdar att de hittat bevis på kartellverksamhet mellan företagen.

57

Samsung, SK Hynix och Micron stäms för kartellbildning

Priserna för minneskretsar har stigit kraftigt och misstankar om kartellbildning har väckts, och nu stäms tre av de största DRAM-producenterna för detta i USA.

68

Fortsatt stigande minnespriser under 2018

Enligt en ny rapport väntas efterfrågan på minneskretsar fortsätta öka under 2018, vilket i sin tur leder till fortsatt stigande priser på marknaden.

87

Minnestillverkare kan utredas för kartellbildning

De höga minnespriserna har nu gjort att kinesiska myndigheter fått upp ögonen för situationen. Enligt dem kan det handla om kartellbildning, där priserna medvetet hållits på en hög nivå.

17

Samsung ökar produktionen av DRAM under 2018

Marknaden för DRAM-baserade produkter såsom DDR4-minnen har minst sagt varit ostadig. Nu framkommer att priserna kan komma att sjunka i framtiden, till följd av förändrad produktion.

107

Samsung blöder ut konkurrenterna med prisdumpning på minnesmarknaden

I jakten på större marknadsandelar prisdumpar Samsung priserna på minnesmarknaden, en strategi som väntas slå hårt mot huvudkonkurrenterna SK Hynix och Micron.

51

Kinesiska Tsinghua Unigroup vill köpa Micron

Kina saknar inhemsk minnestillverkning, någonting landet vill åtgärda med ett förvärv av Micron. Amerikanska tillsynsmyndigheter kan dock komma att sätta stopp för affären.

32

DRAM-priser i fritt fall

Priserna på RAM-minnen sjunker för tredje månaden i rad. Orsaken sägs vara att datortillverkare undviker att fylla på lagren.

17

Corsair slår nytt världsrekord i minnesfrekvens

Välkända Corsair slår sig ihop med överklockaren Matthias "Mat" Zronek och plockar hem två världsrekord för DDR3-minnen.

19

OCZ dumpar billiga minnesmoduler

Välkända OCZ planerar att sluta sälja minnesmoduler i budgetklassen och fokuserar istället på mer påkostade modeller. Samtidigt blir SSD-enheter en allt viktigare del av verksamheten.

21

Kingston vattenkyler prestandaminnen

HyperX H2O är en ny serie högpresterande DDR3-minnen från Kingston förberedda för vattenkylning.

3

Kingston släpper nya HyperX Blu

Minnesjätten Kingston introducerar nya minnesmoduler i prestandaserien HyperX, denna gång lägre specificerade modeller med tillägget Blu.