#epic-games

109

Apple låser Epic Games utvecklarkonto för App Store

Det blir inga fler Fortnite-uppdateringar på IOS, till följd av att Epic Games vägrar att foga sig efter Apples riktlinjer.

99

Domare räddar Unreal Engine i rättstvisten mellan Epic Games och Apple

Domaren i målet hindrar temporärt Apple från att stänga åtkomst till spelmotorn Unreal Engine, men Fortnite räddas inte.

92

Microsoft stöttar Epic Games i rättstvisten med Apple

Epic Games får medhåll av Microsoft som anser att förlusten av spelmotorn Unreal Engine skulle vara skadligt för spelutvecklare.

227

Konflikten mellan Apple och Epic Games trappas upp

Det senaste draget i kampen mellan bolagen är att Apple hotar stänga åtkomsten till Epic Games konton och utvecklarverktyg.

68

Tim Sweeney pekar ut Apples ekosystem som världens mest orättvisa för utvecklare

De mobila plattformarna bör öppna upp för fri konkurrens på mjukvara, menar Tim Sweeney i ett videosamtal med Bloomberg.

66

Tim Sweeney går till angrepp mot höga avgifter i Google Play och App Store

Applikationsbutikerna är ett nödvändigt ont för att nå telefonanvändare men avgiften är orimligt hög, förklarar Epic Games VD.

52

Rocket League blir gratis och Epic Games Store-exklusivt

Det racingdoftande fotbollsspelet blir framöver fritt tillgängligt, samtidigt som det vankas omfattande cross-play-stöd.

90

Epic Games ansluter till GOG Galaxy 2.0 i steg mot enad spelklient

Den spelintresserade har många klienter att hålla ordning på, men Epic Games omfamning av GOG:s alternativ borgar för förändring.

113

Utvecklare menar att spelstorleken kan skjuta i höjden med Unreal Engine 5

Mycket detaljerade modeller och dynamisk polygondensitet utlovas med Unreal Engine 5, men effekten kan bli höga lagringskrav.

39

Svenska Quixels grundare blir mångmiljonärer efter Epic Games-uppköpet

Grundarna till svenska Quixel får vardera 200 miljoner kronor efter uppköp av speljätten Epic Games.

13

ARK: Survival Evolved gratis hos Epic Games

Testa virtuell överlevnad på en ö fylld med dinosaurier och andra spelare i ARK: Survival Evolved som är gratis att ladda ned.

40

Epic Games avslöjar vårens exklusiva spel

Vårens skörd av Epic Games-exklusiviteter undviker kontroversiella stortitlar och fokuserar istället på indiespel som Among Trees.

54

Rocket League stryker onlinespelande för Mac och Linux

I en kommande uppdatering försvinner onlinestöd för Mac och Linux i Rocket League, och spelare uppmanas söka sig till Windows-versionen.

59

Epic Games bjuder på gratisspel i 12 dagar

Med start den 19 december bjuder Epic på ett gratisspel varje dag i ett dussin dagar, vilket byter av den nyss avslutade rean.

1037

Red Dead Redemption 2 till PC är ute nu

Du kan nu öppna upp spelklienter från Rockstar eller Epic Games och sparka igång 2018 års västernepos Red Dead Redemption 2.