#foveros

13

Intels hybridprocessorer "Lakefield" når vägs ände inför "Alder Lake"-debut

Intel presenterar slutet för det korta, strömsnåla äktenskapet mellan "Ice Lake" och "Tremont", men hybridkonceptet återkommer med höstens "Alder Lake".

63

Windows 11 höjer prestandan för Intels hybridprocessorer

Senare i år kombinerar Intel "Alder Lake" kraftfulla och energisnåla kärnor i en processor, ett upplägg förlupna Windows 11 verkar hantera bättre än föregångaren.

12

Intel Alder Lake är hybridprocessorer med prestandafokus

Intel bekräftar officellt sina kommande prestandaprocessorer Alder Lake, vilka kombinerar högpresterande kärnor med energieffektiva sådana.

9

Samsung lanserar Galaxy Book S med Intel "Lakefield" under huven

Som tidigare avslöjats överger Samsung ARM-processorer till förmån för Intel "Lakefield" i bärbara datorn Galaxy Book S.

56

Intel planerar Xe-grafikkort med chiplet och 500 W strömbudget

Kommande grafikkort i Intels Xe-familj baseras på upp till fyra grafikkretsar på ett substrat med en rejäl strömbudget på 500 W.

21

Intel Xe – arkitektur från bärbart till Exascale

En grafikarkitektur uppdelad i tre tydliga segment för olika ändamål. Intel avslöjar fler detaljer om kommande Xe.

41

Intel presenterar Co-EMIB – chiplet-design för framtida processorgenerationer

Kort efter att AMD introducerat processorer byggda med modulär chiplet-design visar Intel de egna planerna. Namnet blir Co-EMIB och bygger på tidigare aviserade tekniken Foveros.

19

Intel avslöjar tillverkningstekniska planer – 7 nanometer redo till år 2021

För första gången på flera år talar Intel öppet om sina planer på tillverkningssidan. Problembarnet 10 nanometer får om redan två år sällskap av 7 nanometer – med Xe-grafikkort för datacenter.

29

Intel förhandsvisar systemkretsen Lakefield med Sunny Cove och inbyggt primärminne

Mot slutet av året tar Intel upp kampen mot ARM med Lakefield, som använder tekniken "Foveros" för att integrera processor, grafik och primärminne på en liten strömsnål processor.