#gigabyte

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

14

BIOS-uppdatering avslöjar kommande Ryzen‑processorer

I januari kommer AMD släppa en ny familj Ryzen-processorer med inbyggda Radeon-kretsar, riktade mot enklare stationära datorer.

40

Snabbare primärminnen för AMD-datorer med ny uppdatering

I veckan släpptes AGESA version 1007B till AMD:s AM5 plattform, och knappt 24 timmar senare uppnåddes hastigheten 9058 MT/s.

36

Gigabyte komprimerar Geforce RTX 4060 till halvhöjd

Mellanklassprestanda tar plats i grafikkort modell mindre, där tre små fläktar ska hålla Geforce RTX 4060-kretsen sval.

29

Gigabyte M28U – prisvärd och kompetent bildskärm med 4K UHD och 144 Hz

För runt 7 000 kronor åstadkommer Gigabyte en aningen enklare bildskärm, som fortfarande kombinerar 4K och 144 Hz med bravur.

51

Spruckna kretskort påvisade hos Gigabytes grafikkort

På Youtube och i sociala medier uppmärksammar flera användare att en designmiss från Gigabytes sida leder till spruckna kretskort.

33

Säkerhetsforskare varnar för bakdörr i Gigabytes moderkort

En osäker implementation för att uppdatera moderkortens firmware öppnar för mindre välvilliga att injicera skadlig kod i 271 olika modeller.

13

Rejäl liten laddare för nya Gigabyte Aorus 16

Färsk speldator berövas rampljuset av sin egen laddare, som krymper från tegelsten till betydligt behändigare storlek med hjälp av galliumnitrid.

12

Gigabyte Z790 Aorus Xtreme X får Wifi 7 och snabbfästen för allt

I Gigabytes Computex-bås serveras moderkort med kryddade med extra av allt ett moderkort kan tänkas behöva, eller inte behöva.

67

Geforce RTX 4070 från partnertillverkare – mer kylare för pengarna

Testlabbet sätter tänderna i två partnermodeller av Geforce RTX 4070 i instegsklassen för att se om de håller måttet eller lämnar något att önska.

11

Gigabyte nästa med AM5-moderkort till AMD:s utlovade instegspris

Ännu ett moderkort med sockel AM5 till instegspriset 125 USD ser dagens ljus. För svenska konsumenter lyser dock dessa fortsatt med sina frånvaro.

20

Gigabyte: "Nästa Ryzen till slutet av 2023"

I ett pressmeddelande bekräftar partnertillverkaren Gigabyte att nästa generations Ryzen-processorer lanseras till slutet av 2023.

41

Gigabyte röjer minnesmängd för Geforce RTX 4060 och RTX 4070

När Gigabyte Control Center uppdateras avslöjar företaget produktnamn och minnesmängd för två kommande grafikkort från Nvidia. 

31

Nvidia prissänker RTX 4090 i Europa – ökar i Sverige

På Nvidias tyska webbsida får Geforce RTX 4090 nytt lägre pris. Samtidig går Founders Edition-modellerna upp med några hundralappar i Sverige.

35

Test: Gigabyte Aorus 10000 – snabbt men dyrt

Det är dags att sätta tänderna i en PCI Express 5.0-baserad SSD-enhet och först in i testlabbet är Gigabyte.

25

Geforce RTX 4090 med blower-kylare skymtas

Nvidias törstiga fartmonster kräver sin kylare, men nu syns tecken på att Gigabyte experimenterar med ett kompakt alternativ.