#google

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

4

Microsoft vill satsa på spelbutik till mobiler

När Apple och Google tvingas öppna sina mobila plattformar kommer Microsoft slå på stort med egen butik för spel.

78

Google: "Stäng av samtal över Wifi och VoLTE med Exynos-telefoner"

Trots att 90 dagar gått sedan Google rapporterade allvarliga dag noll-sårbarheter till Samsung har många enheter ännu inte fått säkerhetsuppdateringar.

15

Pixel 7a väntas få mer minne och snabbare skärm

Läckt information om Googles väntade Pixel 7a pekar på 90 Hz uppdateringsfrekvens och 8 GB arbetsminne.

28

Tekniken bakom Stadia dödförklaras

Allt hopp om att Stadia skulle licensieras ut till företag som vill bygga egna speltjänster släcktes i samband med nedläggningen.

7

Google undgår böter i grupptalan om inkognitoläge

Grupptalan mot Google kring datainsamling i inkognitoläge stoppas delvis då domstol nekar överklagande gällande boten på fem miljarder dollar.

5

Google polerar Chrome till Android

Google presenterar en rad nyheter i samband med Mobile World Congress i Barcelona som förbättrar tillvaron för Android-användare på flera sätt.

32

Ny funktion frigör minne i Google Chrome

Med en ny Chrome-uppdatering frigör inaktiva flikar minnet till andra aktiviteter, något Google menar kan minska minnesanvändningen med en tredjedel.

31

Lättare att ta bort bloatware med Android 14

Med nästa version av Android blir det möjligt att ta i med hårdhandskarna mot eventuella oönskade förinstallerade applikationer.

30

Google Stadia-fiasko bekräftas av spelarsiffror

Från Stadia till ostadig. Efter Googles molnspeltjänst gått i graven visar officiella siffror på att tjänsten inte hade en sportmössa.

47

Googles nya funktion suddar ut känsliga sökresultat

Safe Search utvidgas med ett nytt alternativ som istället visar suddiga versioner av stötande innehåll.

48

Google utmanar Chat GPT med chattbotten Bard

Google ansluter sig till AI-kapplöpningen och meddelar att bolagets egen chattbott blir tillgänglig för allmänheten inom några veckor.

44

Stadias handkontroll får Bluetooth-stöd

Dagen innan nedstängning av Stadia släpper Google lös verktyg för att sätta Stadia-kontrollen i Bluetooth-läge.

11

Google storsatsar på RISC-V-stöd i Android

När ett av världens mest utbredda operativsystem ger tummen upp till RISC-V öppnas en bro mellan den alternativa arkitekturen och etablerad mjukvara.

19

Ubisoft flyttar Stadia-köp till PC

Användare som köpt Ubisofts spel till Googles utgående plattform Stadia får titlarna gratis överförda till Ubisoft Connect.

33

Google Pixel 7 får inbyggd VPN

Google har uppdaterat Pixel 7-serien med funktioner som utlovats sedan släpp, som inbyggd VPN och förbättrad samtalskvalitet.