#google

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

45

Google inleder återbetalning av Stadia-köp

Under onsdagen påbörjade Google processen att återbetala alla användare som inhandlat spel, handkontroller och andra Stadia-relaterade produkter.

30

Google vinkar adjö till 32-bitarsapplikationer

I samband med släppet av Pixel 7-serien är övergången till 64-bitars Android är ett faktum och det är dags att säga farväl till 32-bitarsapplikationer.

19

Google kan släppa Pixel 7 "Ultra" med bättre kamera – sämre skärm

Källkod i Pixel 7 avslöjar fler detaljer kring kodnamnet "Lynx", som tros vara en Ultra-variant med bättre 5G-lösning, kamera och lustigt nog lägre upplöst skärm.

37

Stadia är död – länge leve gaming-Chromebook

Google följer devisen ur askan i elden med ett nytt försök till spelstreaming. Den här gången tar det plats i Chromebooks istället.

29

Facebook hittar över 400 skadliga applikationer till Android och IOS

Skadliga mobilapplikationer med varierande funktionalitet ägnar sig åt nätfiske med hjälp av inloggning genom Facebook.

80

Googles designfokuserade Pixel 7 landar i Sverige

Pixel får inte på några stora nyheter, men för svenska kunder är situationen en annan: Google lanserar slutligen den kamerastarka telefonfamiljen i Sverige.

224

Uppspelning i 4K kan låsas bakom Youtube Premium

Video i 4K på Youtube är för tillfället tillgängligt för samtliga användare. Nu finns indikationer på att den högre upplösningen kan låsas bakom prenumeration.

35

Specifikationer om Pixel 7-serien letar sig ut

På torsdag väntas Google avtäcka Pixel 7 och Pixel 7 Pro skarpt, men till följd av snabba fingrar på publiceringsknappar har detaljerna letat sig ut i förväg.

228

Google fimpar Stadia – släcks ned i januari

Efter många om och men har Google meddelat att speltjänsten Stadia når vägs ände. Den 18 januari 2023 går den i graven för gott.

83

Mozilla: "Teknikjättar försvårar webbläsarbyten"

I en rapport redovisar Mozilla svårigheter att konkurrera med webbläsare som får fördelar genom Microsofts, Apples och Googles operativsystem.

37

EU-domstol fastställer Googles rekordbot på 4,1 miljarder euro

EU-domstolen går i linje med EU-kommissionens beslut att Google ska böta över 4 miljarder euro för konkurrensbrott gällande Android.

28

Google Pixel 6 ser ut att börja säljas i Sverige

Google har i samband med sin 24-årsdag råkat avslöja att eftertraktade Pixel 6 återfinns bland födelsedagsfirandets kampanjerbjudanden.

52

Android 13 släppt skarpt

Efter månader av utvecklarversioner och betatest har Google nu släppt Android 13 skarpt till Pixel-telefoner.

104

Microsoft Edge fortsätter knipa marknadsdelar – nära 11 procent

I Statcounters globala sammanställning fortsätter Edge dra ifrån både Safari och Firefox, men i Sverige är avståndet till Apples dito inte lika stort.

66

Google-utvecklaren bakom påstående om självmedveten AI får sparken

Utvecklaren som menar att det språkspecifika AI-systemet Lamda har känslor har gjort flera regelövertramp och går nu därför från avstängd till arbetslös.