#guide

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

23

Datorbyggarguide: Strömkontakten 12VHPWR till grafikkort

I det här avsnittet går vi igenom kontakten 12VHPWR som används för att strömmata Nvidias grafikkort i Geforce RTX 4000-serien.

6

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i AMD:s sockel AM5

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar en AMD Ryzen-processor på ett moderkort med sockeln AM5.

19

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i Intels sockel LGA 1700

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar Intels tolfte, trettonde och fjortonde generations Core-processorer på ett moderkort med sockeln LGA 1700.

45

SweClockers släpper lös medlemsrecensioner

Har du köpt en produkt som du älskar eller hatar? Skriv om den i vår rykande färska forumdel Medlemsrecensioner™.

47

Guide till moderkort: Köpråd

Med de tekniska termerna i backspegeln är manegen krattad för del två i testpiloten Simon Allings guide till moderkort, där saker att tänka på inför köp avhandlas.

27

Guide till moderkort: Teknikgenomgång

Ingen dator utan moderkort. Vilken roll fyller denna klassiska komponent egentligen, och hur skiljer sig olika varianter åt? Testpiloten Alling reder ut begreppen.

48

Guide till datormöss för spel

Att välja rätt datormus kan vara en riktig djungel. Testpiloten tillika musexperten "huttala" går igenom vad man bör tänka på innan köp och reder ut de vanligt förekommande termerna.

Sponsras av Webhallen
19

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i AMD:s sockel TR4

Metoden att installera AMD:s värstingprocessorer Threadripper skiljer sig en hel del från andra modeller. SweClockers datorbyggarguide går igenom monteringsprocessen, från början till slut!

28

Guide till nätverk: Öka räckvidden

Kenneth "Yoshman" Jonsson är tillbaka med en ny del i sin nätverksguide, där olika handgrepp för att utvidga räckvidden hos hemmanätverkets Wifi studeras.

39

Guide till nätverk: Optimera ditt nätverk

I den andra delen av Kenneth "Yoshman" Jonssons nätverksguide avhandlas hur man bäst optimerar nätverket, med handfasta tips för att lyfta hastigheten på den trådlösa anslutningen.

69

Guide till nätverk: Välj rätt trådlös router

För många är Wifi synonymt med en mystisk låda som sällan får mycket uppmärksamhet. Den första delen av "Yoshmans" guide till nätverk avhandlar tekniken och hur man väljer rätt trådlös router för hemmet.

Sponsras av Webhallen
2

Datorbyggarguide: Hur man installerar ett grafikkort

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar ett grafikkort i ett datorchassi samt hur man kopplar in kablar för extra strömförsörjning till detta.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar ett nätaggregat

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar ett nätaggregat enligt formfaktorn ATX i ett datorchassi samt hur man kopplar in kablarna från detta.

Sponsras av Webhallen
8

Datorbyggarguide: Hur man installerar en M.2 SSD-enhet

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar en lagringsenhet enligt formfaktorn M.2 på ett moderkort. Guiden täcker såväl SATA- som NVME PCI Express-baserade modeller.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar en hårddisk och en SSD-enhet

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar en 3,5-tums hårddisk och en 2,5-tums SSD-enhet i ett datorchassi samt hur man kopplar in kablar till dessa.