#hedt

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

50

Intels nya Xeon besegrar Threadripper i test

När "der8auer" testkör Intels nya HEDT-plattform syns höga värden i både prestandatester och på effektmätaren, som visar över 1 000 watt.

10

Noctua dubblar storleken på bottenplattor för Intel

Kylartillverkaren förser fyra kylare med dubbelt så stor bottenplatta, för att täcka Intels nya entusiastprocessorer.

20

Intel utmanar AMD Threadripper i februari

Intel satsar på nytt i entusiastorienterade workstation- och HEDT-segmentet med processorfamiljerna Xeon W-3400 och W-2400.

24

AMD kan återuppliva Ryzen Threadripper för entusiaster i höst

När AMD lanserade Ryzen Threadripper 5000 WX-serien låg fokus på systembyggare. Nu påstås HEDT-modeller få ny chans med nästa plattform.

14

Intel "Alder Lake-X" kan bli ny HEDT-plattform

Ett kodnamn har letat sig ut i en uppdatering till AIDA64 som skvallrar om att nästa entusiastorienterade plattform från Intel är nära förestående.

20

AMD Ryzen Threadripper 5000-serien för entusiaster kan utebli

Tidiga resultat för AMD Ryzen Threadripper Pro 5975WX skymtas hos Geekbench, men HEDT-modeller lyser fortsatt med sin frånvaro.

15

AMD Ryzen Threadripper 5000 uppges försenad till nästa år

Den som behöver ohemult många processorkärnor och PCI Express-kanaler bör leta i HEDT-segmentet, men enligt uppgift ligger Zen 3-uppgraderingen ännu en bit bort.

42

Intels HEDT-plattform uppdateras under andra kvartalet 2022

En produktplan på villovägar visar att åtminstone kraftfulla arbetsdatorer kan utrustas med "Sapphire Rapids" och styrkretsen W790 inom ett år.

59

Intel Cascade Lake-X lanseras i slutet av november

Uppgifter om lanseringen av Intels Cascade Lake-X-processorer skvallrar om en tung batalj med AMD i slutet av november.

47

Intels Core X-processorer på Cascade Lake-X lanseras i höst

Intel avtäcker nya högpresterande HEDT-processorer i Core X-familjen baserade på Cascade Lake-X. Nyheter innefattar högre minneshastigheter och klockfrekvenser.