#idf

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

12

Intel öppnar sina fabriker för tillverkning av ARM-baserade systemkretsar

Efter att ha vägrat upplåta sina fabriker för tillverkning åt konkurrenter öppnar Intel upp för att producera ARM-baserade systemkretsar, med LG som första officiella kund.

9

Intel inleder leveranserna av Kaby Lake för bärbara datorer

Inom en snar framtid lanseras Intels sjunde generations Core-processorer, Kaby Lake. Bland nyheterna märks förbättrat stöd för strömmande och redigering av 4K-innehåll.

59

Intel: "Dags att fokusera på PC-spel"

Efter en period av dalande intresse har spelande på PC den senaste tiden fått ordentligt med luft under vingarna. Under IDF 2015 meddelar Intel att företaget är med på noterna.

4

Intel Realsense för både nytta och nöje

Med 3D-kameror i både datorer och andra maskiner hoppas Intel på att tekniken Realsense ska ta fart ordentligt. Under IDF 2015 visar företaget med partners upp flera olika koncept och idéer.

33

Intel planerar stöd för VESA Adaptive Sync

Skärmar med variabel uppdateringsfrekvens blir allt mer på modet och under IDF 2015 meddelar Intel att det finns planer att ta tekniken till företagets integrerade grafikdelar.

15

Intel med sakernas internet, Realsense och robotar på IDF 2015

Det är inte kraftfullare processorer som står i fokus på årets upplaga av Intel Developer Forum utan teknik för smarta prylar och sakernas internet.

82

Intel godkänner externa grafikkort via Thunderbolt 3

Efter många om och men ger Intel grönt ljus till att ansluta grafikkort via Thunderbolt, vilket ger nya möjligheter för gaming på bärbara datorer.

60

Intel avslöjar detaljerna i arkitekturen Skylake

Den nya processorarkitekturen Skylake innehåller förstärkningar på alla håll och kanter. På IDF 2015 avslöjas en mängd tidigare okända nyheter.

28

Intel visar 3D Xpoint på IDF 2015 – får namnet Optane, lansering under 2016

Det vankas rekordhöga överföringshastigheter när Intel och Micron rullar ut nya minnestypen 3D Xpoint. Under IDF 2015 demonstreras tekniken, och får samtidigt officiella produktnamnet Optane.

47

Intel Skylake lanseras tredje kvartalet 2015

Trots att Broadwell för stationära lanseras i sommar planerar Intel att redan till hösten lansera arkitekturen Skylake, för allt från stationära till passivt kylda bärbara enheter.

9

Intel visar kiselplattor på 10 nanometer under IDF 2014 i september

Mot slutet av året lanserar Intel de första processorerna producerade på 14 nanometer, och inom kort väntas bolaget även visa de första kiselplattorna på 10 nanometer.

9

Intel Broadwell för surfplattor 30 procent strömsnålare än Haswell

Den mest energieffektiva versionen av Broadwell blir minst 30 procent mer energieffektiv än Haswell, men det är fortfarande oklart om förbättringarna kommer till stationära datorer.

55

Intel Broadwell 30 procent strömsnålare än Haswell

När IDF 2013 drar av stapeln pratar Intels vd Brian Krzanich om nästa generation processorer Broadwell, men även att Haswell på ynka 4,5 watt börjat levereras till partnertillverkare.