#intel-7

30

Intel varnar för skador vid överklockning av låsta "Alder Lake"-processorer

Genom att skruva på basklockan kan prestandan för billigare "Alder Lake" höjas med över 30 procent. Huruvida Intel arbetar på att blockera funktionen är ännu oklart.

54

Låsta Intel Core i5-12400 överklockas till 5,2 GHz

Överklockningsprofilen "der8auer" upptäcker att basklockan inte är låst hos prisvärda Core i5-12400, vilket kan nyttjas för att höja prestandan rejält.

34

Intel ger försmak av PCI Express 5.0-lagring i 13,8 GB/s

Med PCI Express-ansluten lagring finns vinster att hämta med nya protokoll och Intel visar nu att den övre gränsen för version 5.0 är inom räckhåll.

30

Intels plastkylare håller måttet

Den ännu ej lanserade duon Core i5-12400 och Laminar RM1 visar på att Intels nya referenskylare kan hålla temperaturerna under kontroll.

43

Intel Core i5-12400 ger Ryzen 5 5600X på nosen i tidiga tester

På forumet Chiphell väntar man inte på officiell lansering av enklare Core i5- och Core i3-processorer. Tre modeller visar lovande prestanda i en rad prestandatester.

13

Kanadensisk återförsäljare prislistar Core i5-12400F

Hos återförsäljaren Directdial syns nu priserna för fyra kommande "Alder Lake"-modeller, som byter upplåst överklockning och de högsta frekvenserna mot lägre pris.

49

Intel Core i5-12400F blir prisvärd sexkärnig Ryzen 5 5600X-konkurrent

Den franska sajten Comptoir Hardware utökar sitt "Alder Lake"-test med ett utvecklingsexemplar, som visar vad som väntar när Intel väl rullar ut enklare processorer.

54

Intel Core i9-12900K överklockas till 8 GHz

Gigabyte vill inte invänta den officiella "Alder Lake"-lanseringen. På Twitter röjer de nu imponerande nivåer för både DDR5-minne och den kommande topprocessorn.

25

Endast högpresterande kärnor i enklare Intel "Alder Lake"-processorer

Intels nästa processorgeneration fimpar hybridarkitektur i de lägre prestandaklasserna, vilket avslöjas genom en "Alder Lake-S"-krets utan energieffektiva kärnor.

35

Starka prestandasiffror när Intel "Alder Lake" för bärbara testas

Intel sopar mattan med aktuella Intel- och AMD-modeller för högpresterande bärbara datorer, medan även de tidiga M1 Max-testerna besegras.

49

Intel kan vrida upp lanseringspriserna med Core 12000-serien "Alder Lake"

Microcenter vill inte vänta till den 4 november och publicerar två "Alder Lake"-processorer i webbutiken, två processorer som är tusenlappen dyrare än föregångarna.

51

Intel smyckar "Alder Lake"-lådan med kiselplatta

Bilder föreställande "Alder Lake"-förpackningarna hittar ut på webben, där transparenta sidor och kopia av en kiselplatta följer med toppmodellen.

43

Intel "Alder Lake" kan debutera den 19 november

Enligt branschkällor landar toppskiktet av Core 12000-serien på butikshyllorna lagom till julhandeln.

48

Tidigt stresstest antyder att Intel "Alder Lake" är strömtörstig historia

En okänd processormodell bekänner färg i datorn hos en Lenovo-anställd, där maximal belastning driver genomsnittligt effektuttag mot 250 watt.

14

Intels styrkrets X699 skymtas – första stora HEDT-uppdateringen sedan 2017

En lång rad styrkretsar för nästa generations processorer hittar ut på webben, där en ny entusiastplattform från bolaget bekräftas.