#kemikalieskatt

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

139

Kemikalieskatten på elektronik höjs 2020

Natten till år 2020 uppräknas kemikalieskatten, vars maximala skattebelopp med mervärdesskatt höjs med en tiokrona.

141

Kemikalieskatt även för utländska säljare i förslag från regeringen

I en promemoria vill regeringen beskatta utländska säljare som idag är undantagna från den svenska kemikalieskatten.

152

Regeringen kan ändra kemikalieskatten till att omfatta e-handel från utlandet

I samband med att regeringen presenterar sin budget för 2020 aviseras att kemikalieskatten kan justeras till att även omfatta utländsk e-handel. Förslaget välkomnas av Elektronikbranschen.

233

Rapport: Kemikalieskatten flyttar handel av elektronik utomlands

I en ny rapport om digitaliseringens påverkan på handeln konstaterar HUI Research att en allt större internationell handel gör lokala påläggsavgifter till en direkt nackdel för svenska handlare.

330

Riksdagen klubbar höjning av kemikalieskatt

Det blir en höjning av kemikalieskatten på hemelektronik och vitvaror. Det handlar om en höjning på upp till 37,5 procent per kilogram, samtidigt som maxtaket lyfts med 34,6 procent.

32

Xbox One S All Digital avtäcks 16 april – rekommenderat pris på 2 400 kronor

Det börjar dra ihop sig för Xbox One S All Digital, som skrotar skivläsaren och får ett lägre pris. Avtäckandet väntas ske redan den 16 april, med lansering tidigt i maj.

160

Regeringen höjer kemikalieskatten på elektronik i vårbudgeten 2019

Regeringen går vidare med sin föreslagna höjning av kemikalieskatten med upp till 37,5 procent och maxtaket går från dagens 327 till 440 kronor exklusive moms per vara.

296

Den nya kemikalieskatten i siffror – upp till 150 kronor dyrare elektronik

Med inte ens två år på nacken planerar regeringen höja kemikalieskatten på elektronikprodukter. Höjningen motsvarar en ökning från 31,1 procent upp till 37,5 procent.

62

Regeringen föreslår höjd kemikalieskatt på elektronik och vitvaror

I en del av regeringens "gröna skatteväxlingen" går ett lagförslag ut på remiss om en höjning av den vida kritiserade kemikalieskatten, vars tak föreslås höjas från 327 till 440 kronor.

54

Webhallen om kemikalieskatten: "Goda intentioner – hjärndött i utförandet"

I svallvågorna av den nya utredning som dömer ut kemikalieskatten kommenterar Webhallen, som anser att regeringen hade goda intentionerna men att det var "hjärndött" i utförandet.

67

Utredning: "Kemikalieskatten når inte målen" – kan ha negativ inverkan på ekonomin

En ny utredning som tittat på effekterna av den kritiserade kemikalieskatten konstaterar att den inte når upp till regeringens mål och att nettoeffekten för statsfinanserna sannolikt är negativ.

268

Kemikalieskatten träder i kraft 1 juli

Med start den 1 juli beläggs i stort sett all hemelektronik och vitvaror av en ny kemikalieskatt, som i många fall kan komma att utgöra en stor del av försäljningspriset.

276

Kemikalieskatt på elektronikprodukter införs 1 juli 2017

Två år efter att förslaget först lagts fram införs i år en kemikalieskatt på elektronikprodukter i Sverige. Skatten baseras på produkternas vikt och innebär ett påslag på upp till 320 kronor.

137

Hemelektronikbranschen riktar kritik mot kemikalieskatten

Elektronikprodukter som innehåller farliga kemikalier kommer att beskattas i Sverige nästa år, något som tros påverka svenska jobbtillfällen negativt enligt ett flertal elhandlare.

260

Ny kemikalieskatt ger dyrare elektronik

När budgetpropositionen för 2017 presenteras framgår att kemikalieskatten på elektronik som tidigare föreslagits införs, vilket innebär ett skattepåslag på upp till 320 kronor.