#krönika

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

52

Krönika: Sen GTA VI-lansering på PC svider i spelhjärtat

GTA VI-trailern släpptes i veckan och spred hype över hela nätet. Men PC-spelare lämnades med en bitter eftersmak och André har åsikter om situationen

26

Krönika: Calles önskelista till tomten

Det lackar mot jul och Calle har traditionsenligt skrivit ett brev till tomten med en önskelista.

6

Krönika: Nördkultur är knappast onödigt trams

Nördkultur, skulle vissa säga, är onödigt trams. De kan inte ha mer fel, skriver Magnus Aschan.

54

Krönika: ARM-revolutionen är äntligen här! Eller?

Med ny hårdvara från Qualcomm är det än en gång dags att ställa sig frågan om ARM äntligen är moget att ta sig in ordentligt på PC-marknaden.

122

Krönika: Vad är grejen med moderkort?

Calle blir på dåligt humör av moderkort och behöver klaga av sig på trender som han har observerat de senaste åren.

30

Krönika: Äntligen får min nya telefon duga

Med Googles satsning på uppgraderingar under längre tid är det äntligen möjligt för Android-användare att använda sina telefoner länge. Och det är verkligen på tiden.

50

Krönika: Vilka ska göra PC-världen rolig när Microsoft ger upp?

Att Surface huvudman är borta och Microsoft ser ut att trappa ner Surface-serien är direkt obra för PC-världen, tycker André.

22

Krönika: När varje gamer blir en utvecklare

Text, ljud, bild och video är redan där. Nu är världens största underhållningsindustri också på väg att bli användargenererad, skriver Magnus Aschan.

123

Krönika: Underskatta aldrig Apples förmåga att dra en fuling

Apple har i veckan presenterat Iphone 15 och i vanlig Apple-manér passar företaget på att göra en fuling och undviker premium-funktionalitet med USB 2.0 i vanliga Iphone-versionen.

56

Krönika: Geforce Now är bra och det gör mig ledsen

Strömmade spel har nu blivit så pass bra att Calle ifrågasätter sin egen starkt vidhållna skepsis till fenomenet och dess plats i världen.

63

Krönika: Att äga eller inte äga

André har varit svag och köpt tidig tillgång till Starfield och reflekterar över digitalt ägandeskap.

51

Krönika: Konstlad utveckling gör ingen nytta

André vill se mer tekniska framgångar som faktiskt kan vara till nytta för användare, inte grafisk utveckling som drivs av hårdvarutillverkare.

124

Krönika: AMD borde överge prestandasegmentet

Med nya rykten om att AMD hoppar över det översta prestandasegmentet med nästa generations Radeon spekulerar Calle kring huruvida det kanske inte är så dumt ändå.

34

Krönika: Designfokuserade teknikprylar en spännande framtid

Prestanda är inte allt och kan komma att bli mindre viktigt i framtiden, varför "wittwang" hoppas att fler företag prioriterar mjuka egenskaper.

61

Krönika: Netflix gör helt rätt med reklamabonnemang

Streamingtjänster som erbjuder reklam i utbyte mot billigare månadskostnad är i slutändan en rimlig kompromiss, tycker André Stray.