#macbook

76

Apple M1 – vi synar Apples första ARM-processor i sömmarna

Redaktionen granskar den bärbara duon Macbook Air och Pro 13-tum med Apples ARM-processor M1, en vändpunkt i processorutveckling.

36

Apple uppges utveckla ARM-processorer med över 32 kärnor

Enligt uppgifter siktar Apple högt med bolagets prestandainriktade ARM-processorer, som uppges nå så mycket som 32 kärnor.

31

Apple satsar vidare på Touch Bar i Macbook Pro

Ett framgrävt patent visar att Apple håller sig kvar vid Touch Bar-konceptet för bärbara datorer, och utökar det med djupare tryckkänslighet.

22

Apples ARM-datorer stöder inte Thunderbolt 4

Stöd för USB 4 i Apples nya Mac-datorer med M1-processor sällskapas inte av Thunderbolt 4, och de förbättringar som där ingår.

45

Likheter och skillnader mellan Apples färska Mac-produkter

Den 17 november blir Apples ARM-bestyckade Macbook Pro, Air och Mac Mini tillgängliga i handeln – men vad skiljer enheterna åt?

318

Apples ARM-processorer gör intåg i bärbara och stationära

Företaget mjukstartar eran med Apple Silicon-processorer med två bärbara datorer och den kompakta minidatorn Mac Mini.

140

Apple avtäcker nytt i november – trolig premiär för Apple Silicon

Apple håller hov i november och det mesta pekar mot de utlovade Mac-datorerna med egenskapta ARM-processorer under huven.

21

Läckt produktplan avslöjar Apples ARM-processorer och grafikkrets

En läckt produktplan avslöjar tre ARM-processorer och Apples egen grafikkrets, vilka ska ta plats i Imac- och Macbook-datorer.

54

Bloomberg: "Apples första ARM-bestyckade dator gör debut i november"

Tekniklanseringarna duggar tätt och Bloomberg skriver nu att de första datorerna med Apples systemkretsar avtäcks nästa månad.

77

Apples första ARM-baserade Macbook får läckta specifikationer

Källan anger bland annat en 12-tumsskärm, 8 eller 16 GB primärminne och ett pris som skvallrar om de egna processorernas fördelar.

54

Rykte: Macbook med ARM avtäcks 27 oktober – kapar tusenlappar

Prestandatester av Apples ARM-hårdvara får sällskap av rykten om tillgänglighet och pris – som sägs hoppa ned ett par pinnhål.

39

Apple introducerar Mini LED i Ipad Pro och Macbook Pro under 2021

Analysfirman Trendforce hävdar att taiwanesiska tillverkare av Mini LED-skärmpaneler gynnas av Apple-lanseringar tidigt år 2021.

10

Apple-exklusiva AMD Radeon Pro 5600M dyker upp i prestandatest

Tester vittnar om ett rejält prestandalyft över Radeon Pro 5500M i vissa scenarion, men med detta följer ett högt prispåslag.

17

AMD lanserar mobila grafikkretsen Radeon Pro 5600M – Navi med HBM2-minne

Apple Macbook Pro på 16 tum blir först ut med vad som kan sägas vara ett nedklockat Radeon RX 5700 XT med strömuttag på 50 watt.

36

Apple Macbook Pro 13 får uppgraderad kapacitet och tangentbord

Hårdvarujätten Apple överger ett kritiserat tangentbord i fler produkter, och kilar in en lättare uppgradering i samma veva.