#mediamarkt

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

34

Mediamarkt.se är nu Power.se

Medan fysiska Mediamarkt-butikerna sakta men säkert konverteras till Power har nu tyska återförsäljarens webbplats officiellt ändrats.

71

Idag tar Power över första butiken från Mediamarkt

Övergången från Mediamarkt till Power har inlett och första butiken som konverteras är i Barkarby och i morgon sker butiksöppningen.

17

Powers förvärv av Mediamarkt godkänns av Konkurrensverket

Konkurrensverket ger Power grönt ljus att köpa Mediamarkt, men det dröjer till åtminstone hösten 2023 innan de 29 svenska butikerna byter namn.

63

Svenska återförsäljare räds inte Mediamarkts ersättare

Tyska Mediamarkt byts mot norska Power, men den nya utmanaren väcker ingen oro hos de svenska konkurrenterna.

31

Power satsar stort på hårdvara

Till sommaren ersätts Mediamarkt av Power. SweClockers kollar läget med nykomlingen, som redan nu satsar på gaming och datorer i andra länder.

57

Snabbkoll: Kommer du sakna Mediamarkt?

Mediamarkt försvinner från Sverige i sommar och lämnar ett stort tyskt hål efter sig. Kommer du sakna elektronikbutiken?

230

Mediamarkt lämnar Sverige

Efter nästan 20 år på marknaden beslutar tyska Mediamarkt att packa väskorna och säljer samtliga butiker till norska Power.

41

Mediamarkt utsatta för ransomware-attack

Varuhus i hela Europa har problem efter att Mediamarkts IT-system kapats av hackare som krypterat data på bolagets servar.

115

Mediamarkt skär i personalstyrkan och stänger butiker i jakt på lönsamhet

Enligt företagets VD är de på god väg mot ett nollresultat, men har aldrig varit lönsamma i Sverige hittills.

64

Genomgång av hemleveranser och villkor

Hemleveranser från butik till din dörr är här för att stanna, men hur ligger svenska hårdvarubutiker till egentligen?