#mozilla

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

25

Firefox lovar Windows 7-stöd till 2024

Trots att Microsoft begravde operativsystemet för snart tre år sedan håller Mozilla sitt webbläsarstöd vid liv ett tag till.

83

Mozilla: "Teknikjättar försvårar webbläsarbyten"

I en rapport redovisar Mozilla svårigheter att konkurrera med webbläsare som får fördelar genom Microsofts, Apples och Googles operativsystem.

104

Microsoft Edge fortsätter knipa marknadsdelar – nära 11 procent

I Statcounters globala sammanställning fortsätter Edge dra ifrån både Safari och Firefox, men i Sverige är avståndet till Apples dito inte lika stort.

107

Edge passerar Firefox som tredje mest populära webbläsare

I en sammanställning gjord av Atlas VPN passerar Safari en miljard användare och Firefox glider ned på fjärde plats.

34

Google, Microsoft, Apple och Mozilla går samman för bättre webbläsare

Med nytt initiativ ska kompatibilitetsproblem mellan olika webbläsare förpassas till historien.

38

Firefox får ökad säkerhet i ny uppdatering

Senaste versionen av Firefox får en ny "sandlåda" utvecklad tillsammans med forskare från två amerikanska universitet.

111

Mozilla Firefox blir första stora webbläsaren i Windows-butiken

Att leta på webben och stega igenom en installationsprocess blir ett minne blott, för den som har Windows och önskar ett Chromium-alternativ.

239

Firefox på dekis – Chromium snart ensamt alternativ

Mozilla Firefox har tappat 19 procent av användarbasen sedan 2018 och fortsatt dålig tillväxt hotar webbläsarens fortsatta existens.

72

Mozilla backar Apples integritetsfunktioner i IOS 14

I början av år 2021 får IOS 14 en funktion som låter användaren blockera spårningsförsök, något Mozilla ställer sig bakom.

169

Mozilla: "Internet är f*ckat, tillsammans kan vi av-f*cka det"

Mozilla vill genom kampanjen "unfck the internet" samla ett gemensamt krafttag mot vilseledande information på sociala medier.

77

Internet Explorer fyller 25 år – länge leve IE

En fjärdedel av ett århundrade har hunnit passera sedan Microsoft lät Windows-användare utforska internet via egen webbläsare.

84

Mozilla säger upp 250 anställda

Företaget bakom webbläsaren Firefox omstrukturerar sin verksamhet och tackar av motsvarande 25 procent av arbetsstyrkan.

25

Microsoft släpper betaversion av Chromium-baserade webbläsaren Edge

En betaversion av Microsofts Chromium-webbläsare Edge finns nu tillgänglig för Mac OS och Windows. Enligt Microsoft är denna redo för skarp användning.

15

Mozilla prövar sälja VPN-prenumeration direkt i webbläsaren

Mozilla ingår samarbete med ProtonVPN och testar en ny funktion i Firefox. Det handlar om möjligheten att köpa en prenumeration på VPN-tjänsten direkt i webbläsaren.

8

Mozilla släpper Firefox Reality – webbläsare anpassad för VR

Mozilla släpper en ny version av sin Firefox, vilken får namnet Firefox Reality och är anpassad för virtuell verklighet.