#mozilla

38

Firefox får ökad säkerhet i ny uppdatering

Senaste versionen av Firefox får en ny "sandlåda" utvecklad tillsammans med forskare från två amerikanska universitet.

111

Mozilla Firefox blir första stora webbläsaren i Windows-butiken

Att leta på webben och stega igenom en installationsprocess blir ett minne blott, för den som har Windows och önskar ett Chromium-alternativ.

239

Firefox på dekis – Chromium snart ensamt alternativ

Mozilla Firefox har tappat 19 procent av användarbasen sedan 2018 och fortsatt dålig tillväxt hotar webbläsarens fortsatta existens.

72

Mozilla backar Apples integritetsfunktioner i IOS 14

I början av år 2021 får IOS 14 en funktion som låter användaren blockera spårningsförsök, något Mozilla ställer sig bakom.

169

Mozilla: "Internet är f*ckat, tillsammans kan vi av-f*cka det"

Mozilla vill genom kampanjen "unfck the internet" samla ett gemensamt krafttag mot vilseledande information på sociala medier.

77

Internet Explorer fyller 25 år – länge leve IE

En fjärdedel av ett århundrade har hunnit passera sedan Microsoft lät Windows-användare utforska internet via egen webbläsare.

84

Mozilla säger upp 250 anställda

Företaget bakom webbläsaren Firefox omstrukturerar sin verksamhet och tackar av motsvarande 25 procent av arbetsstyrkan.

25

Microsoft släpper betaversion av Chromium-baserade webbläsaren Edge

En betaversion av Microsofts Chromium-webbläsare Edge finns nu tillgänglig för Mac OS och Windows. Enligt Microsoft är denna redo för skarp användning.

15

Mozilla prövar sälja VPN-prenumeration direkt i webbläsaren

Mozilla ingår samarbete med ProtonVPN och testar en ny funktion i Firefox. Det handlar om möjligheten att köpa en prenumeration på VPN-tjänsten direkt i webbläsaren.

8

Mozilla släpper Firefox Reality – webbläsare anpassad för VR

Mozilla släpper en ny version av sin Firefox, vilken får namnet Firefox Reality och är anpassad för virtuell verklighet.

43

Mozilla börjar blockera spårning av användare i Firefox

Mozilla slår ett slag för personlig integritet på webben, då de i och med en kommande version av Firefox blockerar så kallade trackers som standard.

64

Google och Mozilla arbetar på ersättare till bildformatet JPEG

Ett flertal aktörer, däribland Google och Mozilla, arbetar med att ta fram ett nytt bildformat som kan ersätta JPEG och erbjuda mer moderna funktioner.

58

Mozilla svarar på kritik för automatiskt installerat tillägg i Firefox

Under veckan gjorde flera rapporter gällande att ett främmande tillägg hade installerats i Mozillas webbläsare Firefox automatiskt. Nu besvarar bolaget kritiken.

10

Firefox börjar varna användare för webbplatser som utsatts för intrång

Mozilla arbetar nu på ett ny funktion för Firefox med namnet Breach Alert, vilken ska varna användaren när denne besöker en webbplats som utsatts för intrång.

134

Mozilla släpper Firefox 57 "Quantum"

Efter en lång tids arbete och testande lanserar nu Mozilla Firefox 57 i en stabil version, där prestandaförbättringar står främst på agendan.