#msi

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Sponsras av MSI
14

Testpilot: MSI Raider GE78 HX 13V – prestanda och RGB på högsta nivå

Tespiloten André "Yatagarasu" Uppman känner och klämmer på senaste värstingdatorn från MSI, där många processorkärnor och RTX 4000-serien pressas till max.

9

MSI fimpar moderkort med DDR4

Företaget slutar tillverka flera moderkort med stöd för DDR4, i synnerhet i de högre prisklasserna.

31

Nvidia prissänker RTX 4090 i Europa – ökar i Sverige

På Nvidias tyska webbsida får Geforce RTX 4090 nytt lägre pris. Samtidig går Founders Edition-modellerna upp med några hundralappar i Sverige.

48

Test: Bärbar värsting med Intel Core i9-13950HX och Geforce RTX 4090

Är det ett rymdskepp? Är det ett stealthflygplan? Nej det är MSI Titan GT77 som har landat i testlabbet och Calle har testflugit.

Sponsras av MSI
45

Quiz: Purfärsk hårdvara i bärbara speldatorer

Nu antar det senaste snittets processorer och grafikkort format som kan monteras i bärbara kraftpaket. MSI firar med quiz för SweClockers medlemmar.

105

Moderkortsförsäljning störtdyker

De fyra största tillverkarna levererade betydligt färre moderkort under 2022. Värst gick det för Asrock, som tappade 55 procent.

31

MSI lyfter minneskapaciteten till 192 GB DDR5

Komponenttillverkarens minskar glappet mellan HEDT och konsumentplattform, när nu Intel LGA 1700-moderkort får stöd för DDR5-moduler på 48 GB.

35

MSI:s moderkort uppges ha säkerhetsbrist i UEFI

Standardinställningarna i den fasta programvaran hos ett hundratal moderkortsmodeller från MSI gör funktionen Secure Boot verkningslös.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
21

Färska SSD-enheter med PCI Express 5.0 tittar fram på CES 2023

Hos MSI och Gigabyte tittar totalt tre snabba SSD-enheter fram, med två helt olika inställningar till hur mycket kylning som är nödvändigt.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
26

MSI avtäcker prispressad QD-OLED

MSI hoppar på OLED-tåget med välvd 34-tummare med 175 Hz uppdateringsfrekvens och förhållandevis aggressiva prislappen 900 USD.

75

Framtiden för MSI Afterburner oklar

Den mycket populära överklockningsmjukvaran MSI Afterburner är enligt utvecklaren ett "dött" projekt sedan elva månader tillbaka.

63

MSI kastar känga mot Geforce RTX 4080-prissättningen

En välfylld plånbok krävs av den som vill ha ett purfärskt grafikkort, men MSI upplyser nu om att situationen är mindre dålig när RTX 4070 Ti finns att köpa.

18

MSI avtäcker bärbar dator med Mini LED-display och extra allt

Nästa generations bärbara speldatorer är i antågande och MSI slår på stort med den Mini LED-bestyckade Titan GT77 HX.  

5

Moderkort med styrkrets B760 dyker upp på bild

Med Intels budgetinriktade styrkrets B760 på ingång letar sig bilder på moderkort från Gigabyte och MSI ut på webben.

Sponsras av MSI
99

Quiz: MSI utmanar med Geforce RTX 4000-frågesport

Ett nytt toppsegment är installerat på grafiktronen och MSI erbjuder både kompetenta modeller och kluriga frågor. Hur många rätt får du?