#nintendo

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

53

Rykte: Nintendo Switch 2 släpps tidigt 2024

Trots Nintendos förnekande att Switch ska få en uppföljare verkar ny hårdvara vara på väg att släppas under början av 2024.

43

Nintendo: "Rykten om Switch 2 är osanna"

Nintendos ordförande Shuntaro Furukawa skjuter ner de rykten som senaste florerat om uppföljaren till Nintendo Switch

17

Ayaneo Flip DS – handhållen speldator med två skärmar

Ayaneos nya handhållna speldator ser ut att kunna emulera Nintendo DS fullt ut med hjälp av en extra skärm precis som på originalet.

32

Microsoft var intresserade av Nintendo-köp

Ocensurerade mail som letat sig ut via amerikansk domstol visar att Microsoft-chefer övervägde möjligheterna att förvärva speljättarna Nintendo och Valve.

82

Nintendo uppges ha smygvisat Switch 2 för utvecklare

Enligt flera rapporter höll Nintendo hemliga visningar av sin kommande nya spelkonsol medan Gamescom-mässan pågick i Köln.

17

Nintendo gör rekordkvartal tack vare Zelda-lansering

Med ett nytt Zelda-spel och en Mario-film i ryggen står det klart att Nintendo gör ett lönsamt första kvartal för räkenskapsåret.

61

Rykte: Nintendos nästa konsol släpps 2024

Under 2024 ämnar Nintendo lansera efterföljaren till den omåttligt populära Switch, spelkasetter blir kvar men OLED-skärm uteblir.

26

Kittla retronerverna med Nintendo-tangentbord från 8Bitdo

Tillbehörsmakarna 8Bitdo överraskar med att lansera mekaniska tangentbord som inspirerats av Nintendo Entertainment System.

33

Nintendo Switch modiferas till att köra moderna PC-spel

Storspel som God of War och Grand Theft Auto V hoppar igång på den snart sju år gamla konsolen.

49

Spelutvecklare får verktyg inför Nintendo Switch 2

Uppgifter pekar mot att utvecklare nu får tillgång till både hårdvara och mjukvaruverktyg för att ta fram spel till Nintendos nästa konsol.

69

Xbox Series-konsolerna säljer betydligt sämre än Playstation 5

Med en kombinerad försäljning på endast 21 miljoner enheter för Xbox Series X och S hamnar Microsoft rejält på efterkälken ställt mot konkurrenten Sony.

43

Microsoft: "Vi har förlorat konsolkriget"

Med syfte att övertyga amerikanska konkurrensmyndigheter menar Microsoft att konsolerna från Nintendo och Sony är betydligt mer populära än Xbox.

63

Valve stoppar emulatorn Dolphin på Steam

Tidigare i vår utlovade utvecklarna av emulatorn Dolphin en version på Steam, men både Valve och Nintendo sätter käppar i hjulet.

36

Dbrand ger Nintendo långfingret i klistermärke

Tillbehörsmakaren Dbrand riskerar Nintendos vrede med Zelda-inspirerade dekaler som ber speljättens jurister att "dra åt helvete".

6

Youtuber bygger kamprobot av NES

Youtube-kanalen Electrosync tar konsolkriget till nästa nivå och förvandlar en gammal Nintendo Entertainment System till robotkämpe i klass med Robot Wars.