#qualcomm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

9

Qualcomm annonserar Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomms nya mellanklassprocessor kommer med bland annat avsevärt förbättrad grafik- och processorprestanda.

54

Krönika: ARM-revolutionen är äntligen här! Eller?

Med ny hårdvara från Qualcomm är det än en gång dags att ställa sig frågan om ARM äntligen är moget att ta sig in ordentligt på PC-marknaden.

13

Samsung och AMD kan ta FSR till telefoner

Enligt uppgift går Samsung och Qualcomm ihop med AMD för bättre prestanda på mobilsidan med hjälp av uppskalningstekniken FSR.

22

Qualcomms bärbara utmanare slår AMD i grafikprestanda

Demosiffror pekar på att x86-utmanaren Snapdragon X Elite både mäter sig och passerar konkurrenter som Intel, AMD och Apple.

34

Qualcomm utmanar Intel och AMD med Snapdragon X Elite

Snapdragon X Elite utlovar prestanda som till slut ska ge ARM-baserade bärbara med Windows en chans.

16

Qualcomm ryktas ha problem med designen av egna CPU-kärnor

Snapdragon 8CX Gen 4 är tänkt att bli Qualcomms svar på Apples M1 och M2-kretsar, men en ny rapport påstår att den kan försenas.

31

Qualcomm slår nytt hastighetsrekord över 5G med 7,5 Gbps

Morgondagens mobiltelefoner kan komma att hantera extrema hastigheter, vilket Qualcomm visar med sitt flaggskeppsmodem som nu nått 7.5 Gbps.

28

AMD och Nvidia tar klivet till 3 nanometer som tidigast 2025

Betydande prestandakliv inom processorer och grafikkort kan till följd av höga kostnader vid tillverkning dröja till 2026.

13

Qualcomm lovar högre FPS i mobilspel

Qualcomm går samma väg som Nvidia och Intel och bakar in uppskalningen Snapdragon Game Super Resolution med kommande Snapdragon-kretsar.

66

ARM i var fjärde bärbar dator om fem år

Med en mer modern grund finns många fördelar att hämta med ARM-baserade processorer, en typ som enligt prognos används i stor utsträckning år 2027.

21

Qualcomm ger Android satellitmeddelanden med Snapdragon Satellite

Årets premiummodeller med Snapdragon 8 Gen 2 får stöd för att skicka satellitmeddelanden, något som inte enbart ska kunna användas i nödsituationer.

43

Samsung Galaxy S23 utan Exynos lanseras 1 februari

Av misstag avslöjar Samsung tillställningen Galaxy Unpacked, där den trion Galaxy S23, Galaxy S23 Plus och Galaxy S23 Ultra avtäcks.

18

Qualcomms egenutvecklade ARM-processorer får namnet Oryon

Qualcomms Nuvia-förstärkta satsning på egendesignade ARM-processorer till PC bär frukt och byter i framtiden Cortex-kärnor mot Oryon.

15

Qualcomm avtäcker Snapdragon 8 Gen 2 för nästa generations telefoner

Utöver förbättrad prestanda och energieffektivitet introduceras nyheter som Wifi 7, ray tracing och stöd för AV1.

64

Qualcomm: "Samsung skippar Exynos med Galaxy S23"

Svenska konsumenter blir utan Exynos med Galaxy S23, som världen över uteslutande ska använda Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2.