#rtx

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

67

Geforce RTX 4090 Founders Edition blir 400 kronor dyrare

I Nvidias webbutik får flera av de Founders Edition-märkta grafikkorten i Geforce RTX 4000-serien ett påslag om flera hundralappar vardera.

Sponsras av NVIDIA och Komplett
15

Utse vinnaren i NVIDIA:s DLSS-tävling

Med en intensiv omröstning är det nu dags att välja den tävlingsdeltagare som beskrivit det fyndigaste användningsområdet för DLSS.

Sponsras av NVIDIA och Komplett
18

Tävla och vinn GeForce RTX 4070 Ti i NVIDIA:s DLSS-tävling

Komplett och Nvidia gör gemensam sak för att lägga fokus på DLSS 3, med en tävling där ett värstinggrafikkort väntar i prispotten.

36

Gigabyte komprimerar Geforce RTX 4060 till halvhöjd

Mellanklassprestanda tar plats i grafikkort modell mindre, där tre små fläktar ska hålla Geforce RTX 4060-kretsen sval.

44

Nvidia skickar inga testexemplar av Geforce RTX 4060 Ti 16 GB

Inför stundande lansering av grafikminnesberikade RTX 4060 Ti ser Nvidia ut att skippa recensionsexemplar för media att testa.

78

Snabbtest: PCI Express 4.0 mot PCI Express 3.0 med Geforce RTX 4060

Med endast åtta tillgängliga PCI Express-banor kan Geforce RTX 4060 potentiellt prestera sämre på äldre datorsystem. Vi undersöker om så är fallet!

123

MSI Geforce RTX 4060 Ventus 2X OC – bra prestanda vid 1080p men medioker kylare

Nvidia tar steget ned under 4 000-kronorsstrecket med Geforce RTX 4060. Testlabbet får besök av MSI:s Ventus 2X-kort, som erbjuder godkänd prestanda men också en halvdan kylare.

18

Inno 3D gömmer grafikkortets kablar under täckplåten

För att hålla grafikkortets kablar utom synhåll presenterar Inno 3D en lösning som är lika enkel som genial.

19

Asus förbereder ny värstingvariant av Geforce RTX 4090

Via en Youtube-beskrivning råkar företaget avslöja att den klassiska värstingserien Matrix Platinum återkommer, under ett avtäckande om bara några dagar.

81

Fyra av fem Nvidia-användare aktiverar ray tracing och DLSS

Nvidia själva säger sig se "en ny standard för gaming" och publicerar data över hur många som använder DLSS och ray tracing.

119

Nvidia ökar inte produktionstakten för Geforce RTX 4000

Trots annalkande Geforce RTX 4000-grafikkort i mer plånboksvänligt utförande hålls produktionen oförändrad. Stora lager av RTX 3000 är en anledning.

44

Mediaspelaren VLC får skarpare video med Nvidia-teknik

Nvidia Video Super Resolution utökar från webbläsare till mediaspelare, där både strömmat och lokalt material lovas i högre kvalitet.

46

Geforce RTX 4070 kapar effektuttag och pris

Videocardz lägger beslag på fler detaljer om Nvidias nästa grafikkort, där riktpris och specificerat effektuttag pekar nedåt.

89

Quiz: Har du stenkoll på referenskylare?

Vet du vilken referenskylare som hör till vilken produkt? Testa kunskaperna i veckans quiz om kylare från AMD, Intel och Nvidia!

47

Nvidia rensar inför fler Geforce RTX 4000 Founder's Edition

Geforce RTX 3000-serien Founder's Edition lämnar nu Nvidias webbutik världen över, där RTX 4070 kan ta över de tomma lagerhyllorna om en månad.