#rtx-4080

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

72

Test: Asus RTX 4080 Noctua – stor, brun och dyr

Asus och Noctua slår för en tredje gång sina kloka huvuden ihop och bjuder på ett RTX 4080 med en stor, effektiv och brun kylare.

31

Nvidia prissänker RTX 4090 i Europa – ökar i Sverige

På Nvidias tyska webbsida får Geforce RTX 4090 nytt lägre pris. Samtidig går Founders Edition-modellerna upp med några hundralappar i Sverige.

47

Nvidia rensar inför fler Geforce RTX 4000 Founder's Edition

Geforce RTX 3000-serien Founder's Edition lämnar nu Nvidias webbutik världen över, där RTX 4070 kan ta över de tomma lagerhyllorna om en månad.

35

Knapptryck ökar prestanda i Dead Space Remake

I test med Geforce RTX 4080 visar Reddit-användare på ett stort prestandalyft med Resizeable BAR aktiverat, trots Nvidias rekommendationer.

82

Uppdaterad krets kan sänka tillverkningskostnad för Geforce RTX 4080

Partnertillverkaren Gainward uppges bekräfta att ny version av grafikkretsen i RTX 4080 är på väg, men prestandafördelar uteblir.

38

Asus: "Geforce RTX 4000 med tunna blower-kylare på ingång"

Högpresterande grafikkort med lägre profil är något Asus menar att Mini ITX-entusiasterna skriker efter, varför breda men tunna blower-modeller ska vara på ingång.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
42

Noctua och Asus dukar fram påkostad Geforce RTX 4080-modell

Kylare modell jättestor står på menyn när SweClockers kikar närmare på en kandidat som möjligtvis kan bli årets bruna produkt.

24

Topprestanda flyttar in i Nvidias molnspeltjänst

Molnspeltjänsten Geforce Now får i närtid "Ada Lovelace"-hårdvara att jobba med, något Nvidia påstår också kapar latenserna.

13

Nvidia tar Geforce RTX 4000 till bärbara datorer

Stora prestandaskillnader under samma modellnamn står ännu en gång på menyn när bärbara datorer får ett grafiklyft i februari.

41

Asus gör Geforce RTX 4090 och RTX 4080 i vit skrud

Geforce RTX 4000-serien är en förhållandevis mörk historia rent utseendemässigt. Det ändrar Asus på med ny variant av bolagets toppmodeller i ljusare färgtema.

76

AMD Radeon RX 7900 XTX tittar fram i Geekbench

I tidiga resultat presterar AMD:s toppkort 15 procent bättre än Geforce RTX 4080 i gränssnittet Vulkan.

85

Scalpers går bet på Geforce RTX 4080

Att scalpa Nvidias nya grafikkort visar sig vara en dålig affär för scalpers, som får backa ned till inköpspris i hopp om att slippa fraktkostnader.

Sponsras av MSI
99

Quiz: MSI utmanar med Geforce RTX 4000-frågesport

Ett nytt toppsegment är installerat på grafiktronen och MSI erbjuder både kompetenta modeller och kluriga frågor. Hur många rätt får du?

124

Nvidia: "Runt 50 12VHPWR-incidenter totalt – glappkontakt orsaken"

Grafikkortsjätten följer upp med officiellt uttalande, som slår fast att 12VHPWR-härdsmälta är ovanligt men lätt att undvika med noggrann montering.

239

Priskoll: Geforce RTX 4080 vid lansering

Näst på tur till butikshyllorna är partnertillverkarnas RTX 4080-varianter. SweClockers tar en titt på hur pris och tillgänglighet ser ut hos svenska återförsäljare.