#stadia

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

28

Tekniken bakom Stadia dödförklaras

Allt hopp om att Stadia skulle licensieras ut till företag som vill bygga egna speltjänster släcktes i samband med nedläggningen.

31

Google Stadia-fiasko bekräftas av spelarsiffror

Från Stadia till ostadig. Efter Googles molnspeltjänst gått i graven visar officiella siffror på att tjänsten inte hade en sportmössa.

44

Stadias handkontroll får Bluetooth-stöd

Dagen innan nedstängning av Stadia släpper Google lös verktyg för att sätta Stadia-kontrollen i Bluetooth-läge.

19

Ubisoft flyttar Stadia-köp till PC

Användare som köpt Ubisofts spel till Googles utgående plattform Stadia får titlarna gratis överförda till Ubisoft Connect.

45

Google inleder återbetalning av Stadia-köp

Under onsdagen påbörjade Google processen att återbetala alla användare som inhandlat spel, handkontroller och andra Stadia-relaterade produkter.

228

Google fimpar Stadia – släcks ned i januari

Efter många om och men har Google meddelat att speltjänsten Stadia når vägs ände. Den 18 januari 2023 går den i graven för gott.

11

Google Stadia börjar erbjudas som tjänst till andra företag

Google har bekräftat att Stadia kommer erbjudas som white-label-tjänst till andra företag under namnet Immersive Stream for Games.

29

Google storsatsar på Stadia som grund för andra speltjänster

Nu rapporteras att Google jobbar för att andra företag ska strömma sina spel med Stadia som grund, något som kan komma att utgöra 80 procent av strömningstjänsten.

35

Google vill erbjuda Stadias infrastruktur till andra aktörer

I en annons på Linkedin nämner Google Stadias framtid som white-label-produkt för andra aktörer att bygga strömmade speltjänster med.

22

Google Stadia kommer till Chromecast med Google TV och Android TV

Efter kritik kommer speltjänsten Stadia till Chromecast med Google TV, men också utvald Android TV-hårdvara som Nvidia Shield TV.

46

Google: "Stadia lever och frodas"

Stadia möter motgångar i form av nedlagd spelstudio och avhopp i personalstyrkan, men enligt Google är allt frid och fröjd.

66

Google lägger ned egen spelstudio

Sökjätten lägger ned spelstudion SG&E för streamingtjänsten Stadia och flyttar fokus till att licensiera ut tekniken.

22

Google Stadia finns nu tillgängligt på IOS

Den som vill strömma spel från Googles tjänst Stadia till Iphone eller Ipad kan nu göra det via en webbaserad klient.

41

Google Stadia får livestreaming

Speltjänsten Stadia marknadsfördes med att spelsessioner ska kunna strömmas till Youtube, vilket blir verklighet ett år senare.

22

Nytt videoavsnitt om Cyberpunk 2077 visar fordon och Stadia-datum

Lanseringen av emotsedda spelet Cyberpunk 2077 närmar sig med stormsteg, och Google Stadia-användare får spelet samma dag.