#steam-deck

28

Valve uppdaterar 17 år gamla Half-Life 2

Inför lanseringen av Steam Deck finpoleras Half-Life 2 med buggfixar, stöd för nya upplösningar, inställningar och Vulkan.

14

Valve certifierar spel för Steam Deck

Hela Steam-biblioteket sorteras i fyra olika kategorier för att hjälpa spelare se hur väl spel fungerar till Steam Deck.

20

Valve dissekerar Steam Deck

Valve visar hur en Steam Deck plockas isär och berättar mer om huruvida komponenter går att byta ut på egen hand.

31

Steam Deck testas med Cyberpunk 2077

Valves handhållna spelkonsol testas i DOTA 2, Doom, Shadow of the Tomb Raider och Cyberpunk 2077. Resultatet är som väntat blandat.

28

Steam Deck kan inte köra alla spel på Steam

Valve menade troligen att Steam Deck har prestandan för att driva alla spel, enligt en av huvudmännen bakom kompatibilitetslagret Proton.

39

Steam Deck siktar på stöd för Windows 11

Valve ser inga hinder för Windows 11 till Steam Deck men arbetar tillsammans med AMD för att säkerställa kompatibilitet.

32

Valve och AMD går samman för bättre Linux-prestanda

Steam Deck har motiverat ett samarbete mellan Valve och AMD för att optimera den sistnämndas Zen 2-processorer för Linux-system.

62

Steam Deck sätter ribban till 30 FPS

Valve är inte riktigt på samma sida som de flesta PC-spelare när det kommer till bildfrekvensen. 30 FPS bedöms som spelbart, men det finns titlar som når högre.

52

Scalpers säljer förhandsbokningar av Steam Deck trots Valves åtgärder

Förbokningar av Valves handhållna nyhet dyker upp på begagnatmarknaden och marknadsplattformar likt Ebay med rejäla prishöjningar.

31

Valve Steam Deck och Nintendo Switch – en närmare titt på likheter och skillnader

Olika spel, olika prisnivåer och olika hårdvara, men den färska handhållna datorn från Valve tränger sig in på samma marknad som Nintendos tidigare ohotade konsolfamilj.

88

Valve: "Steam Deck är en prispressad konsol med uppgraderingsbar lagring"

Gabe Newell och Valve berättar att Steam Deck har en standardiserad M.2-anslutning och att prisnivåerna för konsolens konfigurationer är smärtsamt låga.

252

Steam Deck är handhållen spelkonsol från Valve

Med systemkrets signerad AMD och löften om att kunna driva senaste snittets spel, släpper Valve den handhållna spelkonsolen som rykteskvarnen länge talat om.