#steam-deck

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

38

Valve firar Steam Deck med lägre pris

I samband med den handhållna spelmaskinens födelsedag sänker Valve priserna med 10 procent och skjuter ut en ny uppdatering.

24

Steam Deck-användare väljer konsolen före PC

I en lång intervju berättar Valve om framgångarna med Steam Deck, användandegraden och att ett riktigt generationsskifte är långtifrån aktuellt.

46

Bättre skärm och batteri i fokus till nästa Steam Deck

Ny systemkrets och uppskruvad prestanda är inte givet för nästa generations kompakta spelmaskin från Valve.

49

Valve ger bort Steam Deck under The Game Awards

Valve anammar julstämningen och har bestämt sig för att ge bort en Steam Deck varje minut under spelfesten The Game Awards.

39

Steam Deck blir tillgänglig för köp utan förbokning

Valve har betat av samtliga förbokningar och släpper lös Steam Deck fritt. Därtill anländer slutligen den officiella dockningsstationen.

25

Valve pratar om framtiden för Steam Deck och Steam OS i ny bok

I den nya boken pratar Valve om utvecklingsarbetet bakom såväl spelmaskinen Steam Deck som operativsystemet Steam OS och framtiden för plattformen som helhet.

20

Valve: "Alla som beställt Steam Deck får leverans i år"

Långa kötider blir framöver ett minne blott, när Valve meddelar att problem i distributionskedjan nu är lösta.

56

Valve smyger in sämre SSD i Steam Deck

Sedan slutet av maj har vissa modeller med 256 och 512 GB lagring utrustats med SSD-enheter begränsade till två banor PCI Express 3.0.

19

Valve dubblerar produktionen av Steam Deck

Hög efterfrågan och försenade leveranser har lett till betydande väntetider. Nu skruvas produktionstakten upp med löfte om dubbelt antal enheter per vecka.

18

Steam Deck-utvecklare avråder byte av SSD

Valve-utvecklare varnar för att cirkulerande modd där Steam Decks SSD byts kan leda till överhettning och förkorta enhetens livslängd.

7

Steam Decks dockningsstation försenas – igen

Steam Deck-ägare med sug att köpa Valves officiella dockningsstationen är tvungna att vänta lite till.

20

Ayaneo Air Plus är ett billigare alternativ till Steam Deck

Ayaneo Air Plus är en ny handhållen dator med spelfokus baserad på AMD:s nya Mendocino-plattform och har en prislapp på 289 dollar.

22

AMD satsar på bärbara datorer med Steam Deck-hårdvara

AMD avslöjar planer om att revolutionera den bärbara vardagsdatorn. Det ska nås med samma Zen 2-baserade systemkrets med RDNA 2-grafik som huserar i Steam Deck.

13

Ifixits Steam Deck-reservdelar får pris

I närtid fyller Ifixit butiken med instruktioner och komponenter för att laga Valves enhet, där allt från moderkort till styrspakar syns i listan.

24

Latenser ökar lavinartat med Steam Decks FPS-begränsning

Den inbyggda funktionen för optimera batteritid genom att begränsa bildfrekvens och uppdateringsfrekvens ger vissa användare stora problem med latenser.